Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

In dit bericht leest u de laatste updates met betrekking tot het coronavirus.

Update 28 mei

GGD Hollands Noorden staat klaar om uitgebreid te testen

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten, zoals koorts, hoesten en/of verkoudheid, zich aanmelden voor een test. Een uitbreiding van het testen en - bij besmetting - een bron- en contactonderzoek is van groot belang om het coronavirus de komende tijd onder controle te krijgen en houden. Deze testen en bron- en contactonderzoeken worden door de GGD uitgevoerd. De afgelopen weken heeft GGD Hollands Noorden zich voorbereid op deze uitbreiding van testen en onderzoeken.

Lees verder op de website van de GGD. 

Update 22 mei

 • Uitbreiding doelgroepen corona test

Uitbreiding doelgroepen corona test

Doelgroepen die door de GGD kunnen worden getest op corona zijn uitgebreid. Per heden kunnen onderstaande doelgroep ook worden getest:

 • Mantelzorgers, vrijwilligers in de palliatieve zorg en PGB-gefinancierde zorgverleners;
 • uitvaartmedewerkers die contact hebben met nabestaanden;
 • Medewerkers in het openbaar vervoer met cliëntcontacten;
 • Politie/BOA/justitieel medewerkers/marechaussee (na een incident met een besmettingsrisico).

Tevens heeft de GGD de aanmeldingsprocedure voor het testen vereenvoudigd.

Voor meer informatie kijk op de website van GGD Hollands Noorden.

Niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is vanaf 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer. Hoe maak je het en hoe gebruik je het?

Update 18 mei

Landelijk zijn er 25 ouderenzorglocaties die deelnemen aan de pilot. De bewoners mogen weer bezoek ontvangen onder strikte landelijk voorwaarden. In Lelypark mag één vaste bezoeker 2 keer per week één uur op bezoek komen.

Lees ook het nieuwsbericht: Lelypark Wieringerwerf doet mee aan pilot verruiming bezoekregeling op de website van Hollands Kroon Actueel.

Update 11 mei

 • Terug naar school
 • Hollands Kroonse Uitdaging ontvangt fonds van Microsoft voor hulp in Covid-19-crisis

Terug naar school

De vragen en antwoorden zijn terug te vinden op de website van de Veiligheidsregio NHN.

Hollands Kroonse Uitdaging ontvangt fonds van Microsoft voor hulp in Covid-19-crisis

De Hollands Kroonse Uitdaging ontving onlangs een donatie van 30.000 dollar van het Microsoft C19 Response Fund. Dit ter ondersteuning van projecten die direct samenhangen met de Corona-crisis. Dit geld wordt besteed aan projecten in onze gemeente.

Microsoft stelt regelmatig fondsen beschikbaar die bedoeld zijn om te voorzien in de veranderende behoeften van gemeenschappen waar Microsoft-datacenters gevestigd zijn. Deze fondsen worden beheerd door het Datacenter Community Development-team. Dit specifieke fonds is gecreëerd om de door de Covid-19-pandemie veroorzaakte problemen op het gebied van gezondheid, onderwijs en het dagelijks leven het hoofd te bieden. De Hollands Kroonse Uitdaging is door dit team gevraagd de uitvoering van de hulp voor haar rekening te nemen.

"Microsoft is vereerd om samen te werken met de Hollands Kroonse Uitdaging in het C19 Response Fund”, aldus Bob Reitinger, Community Lead Microsoft. "In deze tijd van grote nood in gemeenschappen over de hele wereld, is het belangrijk dat alle organisaties en leden van de locale gemeenschap naar voren treden om te voldoen aan de behoeften van individuen, gezinnen en bedrijven als reactie op deze pandemie."

Organisaties die aanspraak willen maken op hulp uit het Microsoft C19 Response Fund kunnen tot 15 mei een uitgewerkt plan indienen bij Edwin Wittink, manager Hollands Kroonse Uitdaging. Dit kan per mail via info@hollandskroonseuitdaging.nl. De aanvragers krijgen uiterlijk 22 mei bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Update 6 mei

Afbeelding routeplan stap voor stap versoepeling maatregelen.

Vanaf maandag 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden.
‪Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid. 

Update 30 april

Ondanks de coronamaatregelen en de afstand, gaat de zorg voor de mensen die dat nodig hebben gewoon door. Waar mogelijk wordt dat op afstand gedaan. Zo ook voor deze wijkteammedewerker Miranda van Incluzio Hollands Kroon en haar cliënt Jeanette. Lees verder.

Update 28 april

 • Corona-Overbruggingslening vanaf 29 april open

Corona-Overbruggingslening vanaf 29 april open

Vanaf 29 april komen startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers in aanmerking voor een Corona-OverbruggingsLening (COL). Uitgangspunt is dat de lening een noodinstrument is, welke een tijdelijke overbrugging kan verzorgen. Dit betekent dat ondernemers moeten kunnen aantonen dat zij deze lening nodig hebben vanwege de huidige economische situatie, maar dat ze in principe wel een duurzaam en gezond toekomstperspectief hebben. In totaal trekt het Kabinet voor €100 miljoen uit voor overbruggingskredieten. Via een speciaal ingericht portal kunnen bedrijven een aanvraag indienen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website voor Regionale Ontwikkelings Maatschappijen.

UPDATE 27 april

 • Koningsdag anders dan anders

Koningsdag anders dan anders

Burgemeester Rian van Dam hijst de vlag bij zonsopkomst.
Burgemeester Rian van Dam hijst de vlag bij zonsopkomst.

Door het coronavirus vieren we Koningsdag dit jaar anders dan anders: namelijk in en rond huis. De richtlijnen zijn nog onveranderd en dus mogen er helaas op 27 april 2020 geen vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. En hoe creatief we met z’n allen ook kunnen zijn: ook een vrijmarkt in je eigen tuin is niet de bedoeling.

Burgemeester Rian van Dam: ‘’Het is jammer dat Koningsdag niet door kan gaan op de vrolijke manier zoals u dat gewend bent. Maar het is niet anders, en het is noodzakelijk. Maar dat betekent niet dat Koningsdag helemaal niet doorgaat. Als u dat wilt, mag u er thuis een feestelijke dag van maken. Koop een lekkere oranjetompouce bij uw lokale bakker, doe mee aan één van de vele online initiatieven en hang de vlag uit om de verjaardag van de Koning te vieren. Ik zal de vlag maandag in ieder geval persoonlijk hijsen bij ons bestuurscentrum De Ontmoeting en bij het Kroondomein in Anna Paulowna. Maak er een mooie dag van.’

Oranjevereniging Slootdorp

Oranjevereniging Slootdorp

Ook wij vlaggen vandaag voor de Koning. Het is een onwerkelijke situatie. Wij wensen iedereen een mooie dag, volgend jaar maken we er weer een mooi feest van met elkaar. Oranjevereniging Slootdorp.

Burgemeester hijst de vlag
Burgemeester hijst de vlag voor Koningsdag
Burgemeester hijst de vlag
De vlag hangt in top
Vlag in top op Kroondomein

UPDATE: 23 april

Ondernemers Hollands Kroon: Samen slaan we ons er doorheen

,,Sommige ondernemers moeten hun bedrijf verplicht sluiten als gevolg van de coronacrisis, anderen zien hun omzet behoorlijk dalen. Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers, maar in Hollands Kroon laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan. In dit filmpje laten zes ondernemers uit verschillende branches in een zelf geschoten filmpje zien hoe zij zich er samen doorheen slaan in deze moeilijke tijd. Ik ben trots op onze ondernemers en laat u graag dit filmpje zien”, zegt wethouder Theo Meskers.

Wilt u ook laten zien hoe u ‘zich er doorheen slaat?’ En daar door ons een filmpje als deze van laten maken? Neem dan contact met ons op.  

Maatregelen tegen het coronavirus

Hoe zit het precies met alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? In deze poster een overzicht van wat wel en niet mag in het sociaal contact en het openbare leven.

Klik op de afbeelding voor een groot formaat van de poster.

UPDATE 22 april

 • De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd.

De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.

corona virus

Alle informatie over de maatregelen en de uitzonderingen:

 

Update 21 april

Inkomensondersteuning zzp-ers en ondernemers draait op volle toeren

Op dit moment hebben in Hollands Kroon 615 Zzp-ers en ondernemers een aanvraag ingediend voor tijdelijke inkomensondersteuning. Dit omdat zij hard getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus. We hebben er nu 376 afgehandeld, waarvan 80% van de betreffende ondernemers en zzp’ers het geld al op hun bankrekening hebben staan. We zetten er vaart achter omdat we begrijpen dat onze ondernemers het geld hard nodig hebben. Het doet ons goed om te horen dat u die snelheid waardeert. We moeten dit met elkaar doen!

We werken dan ook met man en macht om ook de rest van de aanvragen zo snel en zo goed mogelijk te beoordelen en te betalen. Alle aanvragen die tot en met 15 april binnen zijn gekomen, willen we binnen anderhalve week afhandelen. Heeft u dus nog niets gehoord? Nog even geduld alstublieft, u hoort snel van ons. 

Komt u als ondernemer of zzp-er ook in de financiële problemen door de coronacrisis en wilt u in aanmerking komen voor tijdelijke inkomensondersteuning? Kijk op de pagina Inkomensondersteuning.

UPDATE 18 april

 • Komt niet naar een HVC afvalbrengstation

Kom niet naar een HVC afvalbrengstation

Het loopt vandaag de spuigaten uit op de weg naar het afvalbrengstation in Middenmeer. Het is veel te druk. Daardoor ontstaan onveilige situaties op de weg, bijvoorbeeld voor hulpdiensten en anderen die er voor hun werk gebruik van moeten maken. Daarom een dingend advies:

Afval wegbrengen. Blijf vandaag thuis!!!!!!!

De weg is vandaag al afgesloten door de grote drukte. HVC is alleen nog te bereiken via de Koggenrandweg vanuit Medemblik. Verkeer vanuit andere richtingen wordt omgeleid.

We begrijpen dat veel mensen juist nu gaan opruimen of rondom het huis bezig zijn. Er is veel meer afval. Door de coronacrisis en regels is er ook minder personeel voor handen. Dus doe ons, HVC en jezelf een plezier en hou het afval nog even thuis. Breng het ook niet naar een afvalstation in een buurgemeente. We gaan ons beraden op aanvullende maatregelen als deze drukte aanhoudt.

UPDATE 15 april

 • Open brief aan de inwoners
 • Zo werkt de (24-uurs) noodopvang voor kinderen

Open brief aan de inwoners

Open brief voor de inwoners

Zo werkt de (24 uurs) noodopvang voor kinderen

Sinds de sluiting van scholen en kinderopvanglocaties is er noodopvang in Hollands Kroon beschikbaar. Deze noodopvang is bedoeld voor ouders die beiden een cruciaal beroep hebben. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep heeft of in een vitaal bedrijf werkt, verzoeken wij om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kunnen ouders toch een beroep doen op de noodopvang. Ook als u normaal geen gebruik maakt van formele kinderopvang. Deze opvang is zonder extra kosten voor u als ouder en is nu ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Lees hier verder over de noodopvang.

UPDATE 14 april

Burgemeester Rian van Dam: ‘Ik ben onder de indruk!’

De Paasdagen waren best spannend. Zou het wel of niet te druk worden met het vooruitzicht van vrije en ook wat warme dagen? Zou iedereen zich aan de maatregelen houden? Burgemeester Rian van Dam is een tevreden mens over hoe het weekend is verlopen: ,,Het is de afgelopen dagen gewoon goed gegaan bij ons in Hollands Kroon. Op plekken als het Lutjestrand, Robbenoodbos en op onze wegen is het niet te druk geweest. De maatregelen worden goed nageleefd. Wat zagen dat gezinnen, onze jongere inwoners, ondernemers, zorgpersoneel en alle anderen hun uiterste best doen om deze crisis het hoofd te bieden. Ondanks dat we allemaal begrijpen dat het niet gemakkelijk is. Ik ben daarvan onder de indruk!

Dat betekent niet dat het vlekkeloos verliep. Net als eerder kwamen ook jongeren samen. Ze hielden niet de 1,5 meter afstand. Er zijn een paar boetes uitgedeeld en aandachtspunt blijven ook sommige groepjes arbeidsmigranten. De afgelopen periode hebben we ingezet op voorlichting in de eigen taal via de werkgevers. We hebben hen ook aangesproken. Toch zien we dat nog niet iedereen zich voldoende aan de afspraken houdt. We gaan daar strenger op handhaven en beboeten. Maar, ik ben trots dat we dit met elkaar doen zoals het nu gaat. Dank daarvoor!”

UPDATE: 10 april

 • Onze wegen zijn open voor gemotoriseerd verkeer, maar….

Onze wegen zijn open voor gemotoriseerd verkeer, maar….

Hoe zit het nu met het afsluiten van wegen voor gemotoriseerd verkeer in onze gemeente i.v.m. het coronavirus? Die vraag komt wel bij ons binnen omdat in andere gebieden in Noord-Holland-Noord overlast is ervaren van groepen motorrijders. Ook komt die vraag omdat bepaalde plekken, zoals het Lutjestrand, groepen mensen kunnen trekken, iets wat we niet willen. Daarover het volgende: er is bij ons vooralsnog geen sprake van dat we wegen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Maar, ons team Handhaving zal zeker dit Paasweekend goed opletten of er geen problemen (gaan) ontstaan.

We hopen dat het niet nodig zal zijn. Als dat wel het geval is, dan neemt het hoofd van de Veiligheidsregio, burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge de beslissing tot afsluiting. Dit uiteraard wel op verzoek van onze burgemeester Rian van Dam. De aanpak van de coronacrisis wordt namelijk gecoördineerd vanuit de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De noodverordening die van kracht is, legt die bevoegdheid daar neer. Zo heeft de Veiligheidsregio gisteren bekend gemaakt dat er in de regio Noord-Holland Noord maar één plek is waar er gedurende het paasweekend sprake is van een wegafsluiting om gemotoriseerd verkeer te weren. Dit is de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen.

UPDATE 9 april:

 • Digitale vergaderingen gemeenteraad
 • Een boodschap van wethouder Theo Groot

Digitaal vergaderen

Omdat fysiek vergaderen voorlopig niet verstandig wordt gevonden, gaat de gemeenteraad van Hollands Kroon digitaal vergaderen. Dinsdagavond 7 april heeft het presidium voor het eerst succesvol digitaal vergaderd. Deze manier van vergaderen is even wennen voor iedereen. Zolang de landelijke coronamaatregelen van kracht blijven, komen werkgroepen, commissies, presidium en raad digitaal bij elkaar. Dit geldt ook voor beeldvormende vergaderingen. Ook het inspreekuur gaan we digitaal faciliteren. Gisteren heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming. Die wet maakt mogelijk dat de gemeenteraad ook digitaal kan besluiten. Lees er hier meer over. 

Een boodschap van wethouder Theo Groot

UPDATE 6 april:

 • Bedankt namens het College!
 • De Corona-maatregelen, het Lutjestrand én de Corona-maatregelen en arbeidsmigranten

Bedankt!

In Hollands Kroon ging het dit weekend heel goed: u hield zich aan de richtlijnen, hield afstand en gebruikte uw gezonde verstand. Een dikke pluim en veel dank hiervoor, ook namens het college.

Collage waarin het college de inwoners van Hollands Kroon bedankt

Lees hier verder voor het nieuws van 6 april over het Lutjestrand en de Corona-maatregelen en arbeidsmigranten. 

UPDATE 3 april:

 • Nieuws voor ondernemers
 • GGD - Start regionaal onderzoek ‘beleving coronavirus’  

Nieuws voor ondernemers

De maatregelen als gevolg van de coronauitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op en de effecten hiervan zijn voor ondernemers steeds zichtbaarder. Gesloten deuren, rustige winkelstraten, beperkte export en het toeristische seizoen dat later begint.

Ondernemers en corona

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, attenderen we onze ondernemers op de maatregelen die het Rijk heeft genomen via de aangepaste pagina ‘ondernemers en corona’ op onze website. Zo leest u daar nu meer informatie over de  ‘Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheiddie vanaf maandag 6 april a.s. van kracht is en u kunt aanvragen via het UWV. Hiermee biedt de overheid een tegemoetkoming in de loonkosten, zodat zoveel mogelijk werknemers in dienst kunnen blijven. Ook is op 2 april jl. door het ministerie van Financiën bekendgemaakt dat de regeling ‘uitstel van belasting voor ondernemers’ is verruimd en dat u uw aanvraag nu online kunt doen via een eenvoudig aanvraagformulier op de website van het belastingdienst.

Nieuwsbrief voor ondernemers

Wilt u eenvoudig op de hoogte blijven van het ondernemersnieuws van Hollands Kroon? Dan kan! Vanaf vandaag is het mogelijk om u aan te melden voor een speciale e-mailnieuwsbrief voor ondernemers. Net als de algemene nieuwsbrief ontvangt u na aanmelding de ondernemersnieuwsbrief automatisch in uw mailbox. Dus wilt u op de hoogte blijven van het ondernemersnieuws meld u dan aan!

GGD - Start regionaal onderzoek ‘beleving coronavirus’

Hoe beleeft u deze coronacrisisperiode? GGD Hollands Noorden is op 2 april van start gegaan met een regionaal onderzoek naar uw belevenis van corona. Het is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe inwoners van onze regio deze periode beleven. Ook kan het onderzoek in beeld brengen hoe de inwoners bijvoorbeeld de gestelde maatregelen opvolgen. Met deze inzichten kunnen weer gericht acties ondernomen worden. Dit onderzoek is afgelopen.

UPDATE 2 april:

 • Een boodschap van wethouder Mary van Gent.

De verlenging van de Corona-maatregelen heeft veel impact. Het zorgt voor een flinke uitdaging voor juffen, meesters, ouders en zorgmedewerkers. Een hart onder de riem van wethouder Mary van Gent. 

UPDATE: 1 april

 • Hollands Kroon voert tijdelijk ‘coronalogo’ 
 • Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Hollands Kroon voert tijdelijk coronalogo

tijdelijk coronalogo Hollands Kroon

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Hollands Kroon heeft die boodschap van het Rijk toegevoegd aan haar logo. Ook hebben we de ‘houd 1,5 meter afstand-maatregel' verbeeld in het beeldmerk van de lotusbladeren. Een vuistregel voor de 1,5 meter is twee armlengtes afstand.  

We voeren het tijdelijke ‘coronalogo’ door op onze website, in brieven en e-mailhandtekeningen van medewerkers als constante reminder hoe we met elkaar de coronacrisis het hoofd kunnen bieden. 

UPDATES uit maart:

4.000 euro tegemoetkoming schade COVID-19 voor ondernemers

Mkb-bedrijven, zowel met als zonder personeel, in branches die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus, kunnen sinds vrijdag 27 maart 2020 een aanvraag indienen voor een directe, eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,-, vrijgesteld van belastingen. Deze ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19’ (TOGS) is vrij te besteden.

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking als u voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van uw onderneming overeenkomt met een van de in de regeling benoemde SBI-codes. Om aanspraak te kunnen maken op deze regeling, moest u op 15 maart 2020 met een van deze codes als hoofdactiviteit vermeld staan in het KVK Handelsregister. Op de lijst met branches en sectoren op rvo.nl/tegemoetkomingcorona staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling.

U kunt vanaf nu een aanvraag voor de tegemoetkoming van € 4.000 euro indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen doet u online via de website van RVO.nl. U heeft 3 maanden de tijd, dus tot en met vrijdag 26 juni 2020, om een aanvraag in te dienen.

Haal uw verse producten van het land

Verse producten van het land

Haal uw producten vers van het Hollands Kroonse land. Daarmee steunt u de lokale boeren, telers en kwekers. In samenwerking met LTO Noord heeft Hollands Kroon alle boerderijwinkels en kraampjes op een rijtje gezet. Ook kunt u op www.bezoekhollandskroon.nl/coronavirus alles lezen over welke restaurants en bedrijven eten bezorgen en waar u kunt afhalen.  

Staat uw onderneming of uw kraam niet op de pagina? Stuur dan een bericht naar info@bezoekhollandskroon.nl met uw contactgegevens en een foto, dan zorgen wij dat deze alsnog op de pagina komt.  

Bezoekhollandskroon.nl is de site voor de bezoeker van Hollands Kroon. De informatie op de site is beschikbaar in het Nederlands, Engels en het Duits. Zowel geschikt om te gebruiken voor de dagjesmensen (fietsers en wandelaars) als de toeristen.

Eenmalige tegemoetkoming voor sportverenigingen en -stichtingen

Sportverenigingen en stichtingen worden ook zwaar getroffen als gevolg van de coronacrisis: naast de trieste aanblik van lege sportvelden en afgelaste activiteiten, lopen inkomsten terug terwijl de kosten doorgaan. Het kabinet heeft sinds 26 maart de regeling dat ook sportverenigingen met een eigen accommodatie en -stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- kunnen ontvangen. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Die voorwaarden worden op dit moment nog uitgewerkt. Meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Hoe gaat het?

Wij leven mee met onze sportverenigingen en culturele instellingen. Momenteel inventariseren we bij hen hoe het ervoor staat en waar behoefte aan zou zijn. In een later stadium bekijken we met elkaar of er ondersteuning of een oplossing nodig is.
Heeft u geen brief van ons ontvangen en wilt u ons wel laten weten hoe het gaat? Stuurt u dan een e-mail naarvitaliteit@hollandskroon.nl.

Campings in Noord-Holland-Noord

Om verdere verspreiding van het Coronavirus in onze gemeente zo goed mogelijk tegen te gaan was vandaag in de media te lezen dat campings in Noord-Holland-Noord gesloten zouden worden. Hier brengen wij graag een nuance in aan. Er zijn 3 soorten campings:

 • Campings met sanitaire voorzieningen waar verschillende camping gasten gebruik van maken. Deze campings worden gesloten.
 • Campings met accommodaties die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen zoals bijvoorbeeld chalets of vakantiehuisjes. Deze campings kunnen open blijven.
 • Campings met een combinatie van bovenstaande twee. De openbare sanitaire voorzieningen worden in dat geval gesloten. De camping blijft alleen open voor gasten en accommodaties die zelf beschikken over vaste sanitaire voorzieningen.

Belangrijke boodschap voor alle jongeren

Kijk hier voor de tips van de jongerenwerkers van L!nk! Doen!”

Boodschap van de burgemeester

Ook voor de burgemeester zijn het bijzondere tijden. Voor een boodschap aan u, onze inwoners, pakte ze in haar werkkamer haar mobiele telefoon om het volgende bericht op te nemen. 

Informatie voor ondernemers

De regering heeft een omvangrijk steunpakket voor ondernemers opgezet. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en verzoeken u om het antwoord eerst online op te zoeken en dan pas telefonisch contact op te nemen. Per e-mail kan ook: ondernemersloket@hollandskroon.nl. We helpen u graag, maar het helpt in deze tijden enorm als we u digitaal kunnen ondersteunen. We zullen dat dan zo snel mogelijk doen.

Veel antwoorden op vragen vindt op de volgende pagina's: Bijstand aanvragen voor zelfstandigen en Ondernemers en corona.

Heeft u een hulpinitiatief? Laat het ons weten!

Spontane hulp? Laat het ons weten

We zien dat onze inwoners spontane buurtinitiatieven ontstaan om ouderen en kwetsbaren te helpen. We krijgen ook vragen van mensen die graag hulp aan willen bieden. Hartverwarmend! En belangrijk in deze tijden om er voor elkaar te zijn. Wij helpen u graag om alle initiatieven in onze gemeente te bundelen op onze website. Ieder kan dan zien wat er (al) beschikbaar is en bij wie u terecht kunt.

Heeft u al een initiatief? Laat het ons weten en mail het naar kernbeheer@hollandskroon.nl
Wij zorgen dat ze zo snel mogelijk gebundeld en gepubliceerd worden.

Veel dank alvast voor uw zorg voor elkaar.

Veiligheidsregio NHN

Hollands Kroon maakt deel uit van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De ontwikkelingen volgen we op de voet. Maatregelen stemmen we met elkaar af waarin de veiligheidsregio leidend is.

Voor informatie kunt u terecht bij GGD Hollands Noorden en het RIVM.