Overslaan en naar de inhoud gaan

Hollands Kroon gestart met JOGG: ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst'

Op donderdag 18 februari heeft wethouder Mary van Gent samen met Marjon Bachra (directeur JOGG) het startschot gegeven voor JOGG: Gezond Jeugd, Gezonde Toekomst. De JOGG-aanpak is een aanpak waarbij iedereen in Hollands Kroon zich inzet om de fysieke en sociale leefomgeving voor onze jeugd gezonder te maken. Denk aan gezond eten, genoeg water drinken, voldoende beweging en een goede nachtrust. Kinderen, jongeren, hun ouders en hun leefomgeving staan hierbij centraal.

Wethouder Mary van Gent:

Wethouder Mary Gent met naambord Hollands Kroon JOGG gemeente

“Gezond eten en drinken, voldoende bewegen en genoeg nachtrust: juist in een tijd van digitalisering zijn dit hele belangrijke elementen. Want verleidingen genoeg voor jongeren in de huidige tijd. Als kinderen al van jongs af aan in aanraking komen met een gezonde levensstijl, helpt hen dat hun hele leven. Het is goed voor het lijf en de geest. Daarom ben ik erg blij dat Hollands Kroon nu een JOGG-gemeente is.”

Jong geleerd is oud gedaan

Om het maximale effect te behalen richt de gemeente zich de eerste jaren op kinderen in de gebieden Wieringen en Wieringermeer. Binnen deze omgeving zijn er veel partijen en initiatieven gaande waardoor we mooie resultaten kunnen behalen. Daarnaast zijn de overgewichtcijfers van kinderen uit deze gebieden wat hoger dan in de rest van de regio Noord Holland Noord. De aandacht gaat vooral uit naar de leeftijden 0 tot 4-jarigen, 4 tot 12-jarigen en de ouders van deze kinderen. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen van deze leeftijden nog erg flexibel in hun gedrag zijn. Daardoor kunnen zij makkelijk aangemoedigd worden om gezonde keuzes te maken.

Directeur JOGG Marjon Bachra:

“Ik ben ontzettend blij dat Hollands Kroon JOGG-gemeente is geworden en samen met ons gaat werken aan een gezondere omgeving voor kinderen en hun ouders. De energie van dit nieuwe, lokale JOGG-team is fantastisch. Beleidsmedewerkers en partners uit de wijken zijn enthousiast en plannen worden gevormd. Ik kijk er enorm naar uit om te zien wat ze de komende jaren gaan verwezenlijken!”

Bijeenkomst voor professionals

Hollands Kroon organiseert een bijeenkomst voor de professionals van scholen en kinderopvangen, medici, ondernemers, stichtingen, (sport)verenigingen, maar ook voor de buurt- of dorpshuizen en de inwoners. Organisaties en inwoners die actief zijn in de gekozen gebieden en in de omgeving van kinderen van 0 tot 4 jaar en/of 4 tot 12 jaar zijn welkom. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we wat u kunt betekenen voor een gezonde jeugd en gezonde toekomst en bepalen we samen mogelijke koersen. Dit is op donderdag 25 maart van 15.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via jogg@hollandskroon.nl waarna onze JOGG-regisseur Marjolein Broersen contact met u opneemt.

Video

In deze video ziet u mensen van de verschillende partijen waar wij mee samenwerken voor JOGG. Zij leggen uit waarom zij blij zijn met de keuze voor de doelgroep en die van de wijk waarin de kinderen wonen. Ook vertellen zij wat hun dromen met JOGG zijn. 

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie