Grote uitslaande brand in 't Veld; laat de koeien binnen

Update: het contactpunt voor omwonende en inwoners uit het gebied is de Omgevingsdienst. Bereikbaar onder nummer 088-10 21 300. Zij houden toezicht op het de verdere afhandeling van het incident. Boy Limmen is aan de slag om alles op te ruimen. Via de Omgevingsdienst kunnen inwoners ook met hen in contact komen. Er is nog geen zicht op de termijn van sanering.

In een schuur van een bollenbedrijf aan de Moerbeek in ’t Veld is donderdagochtend 30 juli een felle brand uitgebroken. Twee schuren zijn afgebrand. De brandweer is inmiddels de brand meester en blust na. Veebedrijven in de omgeving wordt geadviseerd koeien binnen te houden vanwege mogelijke roetdeeltjes in de weilanden.

Rook- en stankoverlast?

Het nablussen van de brand kan nog enige uren rook- en stankoverlast veroorzaken. Heeft u last van de rook: houd ramen en deuren gesloten en zet ventilatie uit.

Doe voorzichtig met het opruimen van roetdeeltjes

Woont u in de buurt van de brand? Dan is er een kleine kans dat u roetdeeltjes in uw tuin vindt. Deze kunt u zelf opruimen maar doe dat wel voorzichtig. De Veiligheidsregio laat weten hoe u dat het beste kunt doen.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de brand via het Twitter-account van de Veiligheidsregio NHN.

Kijk voor het nieuwsbericht over de brand op de website van het Noord-Hollands Dagblad.