Geboortebomen beschikbaar voor inwoners

Voor elk nieuwgeboren kind in de gemeente planten wij een boom. Soms gebeurt dit door een zieke boom te vervangen. En soms wordt op een nieuwe locatie in de gemeente een boom geplant. Bomen zijn van groot belang. Wij stellen daarom ook bomen beschikbaar die inwoners op eigen terrein kunnen planten.

100 bomen beschikbaar

Er zijn al meer dan 100 bomen aangevraagd. U kunt geen boom meer aanvragen.

U kunt een keuze maken uit onderstaande bomen. Wanneer de boomsoort van uw keuze niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op. Wilt u in aanmerking komen voor deze actie? Aanmelden kan via het formulier onder de oranje button. Aanmelden kan tot 1 februari.

Bezorging boom

De boom wordt bij u thuisbezorgd tussen 7 en 21 februari door Roovershof uit Anna Paulowna. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Op het aanmeldformulier geeft u aan of u er een boompalenpakket bij wilt kopen (23,95 euro). U ontvangt dan een factuur van Roovershof.

Dit boompalenpakket bestaat uit:

• 2 boompalen van 2 meter, diameter 7 cm
  • 2 boombanden van 1 meter
  • 50 liter aanplantaarde
  • 2 boomspijkers

Beschikbare bomen

Latijnse naam Nederlandse naam Grootte klasse
Alnus glutinosa Zwarte els 1e
Betula pendula Ruwe berk 1e
Fraxinus excelsior Gewone es 1e
Carpinus betulus Gewone Haagbeuk 1e
Prunus cer. Nigra Kerspruim 3e
Pyrus Beech hill Sier Peer 2e
Pyrus Conference Perenboom 2e
Quercus robur Zomereik 1e
Tilia platyphyllos Zomerlinde 1e

Hoogte van de bomen

Maximale hoogte
Grootte klasse 1 > 15 meter
Grootte klasse 2 8-15 meter
Grootte klasse 3 < 8 meter

Deel een foto van uw boom op Instagram

Wij zouden het leuk vinden om de boom in uw tuin te bewonderen. Deel hiervoor een foto via Instagram en gebruik daarbij #hollandskroon en #geboorteboom. De mooiste foto’s delen we (met uw toestemming) op ons account @hollandskroon.

Vragen of meer informatie?

Neem hiervoor contact met ons op.