Overslaan en naar de inhoud gaan

Doet u ook mee aan Open Monumentendag 2021?

'Mijn monument is jouw monument', dit is de slogan van Open Monumentendag 2021. In het weekend van 11 en 12 september openen in heel Nederland duizenden monumenten gratis hun deuren. Er worden ook activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, tentoonstellingen, wandelingen en muziekvoorstellingen. Op de website www.openmonumentendag.nl komt te staan wat er allemaal te zien en te doen is in Nederland.

Geef u nu op via de vragenlijst

Wij willen met een vragenlijst inventariseren wie een monument opent en wie een activiteit wil organiseren. Er is van alles mogelijk! Het verzamelen van al deze initiatieven is van belang voor de organisatie en zo kunnen we hier ook aandacht aan geven via deze website en via de website van Open Monumentendag. 

Geen monument toch meedoen?

het raadhuis in Barsingerhorn
Rijksmonument raadhuis in Barsingerhorn

Om mee te doen met de Open Monumentendag hoeft uw historische woning, molen, watertoren, gemaal, schip of museum geen monumentale status te hebben. Ook gebouwen met een bijzonder historisch verhaal kunnen meedoen. Ook als u geen eigenaar bent van een monument of pand met een bijzonder verhaal kunt u meedoen aan de Open Monumentendag door een activiteit te organiseren of een rondleiding te geven.

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers voor het Comité Hollands Kroon die willen meedenken en helpen bij het organiseren van de Open Monumentendag. Geef u nu op via de vragenlijst achter de oranje button.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie