Bladkorven om herfstbladeren op te ruimen

Heeft u ze alweer gespot? Op zo’n vijfenveertig locaties in onze gemeente zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de vallende herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven.

Samen houden we de buurt vrij van bladeren

Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat al het boomblad begint te vallen. Als het hard waait, dan liggen ook de straatgoten vol met blad. Bij hevige regenval kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maar ook grasveldjes, pleintjes, voetpaden en uw eigen tuin kunnen helemaal bezaaid raken met blad waardoor het verraderlijk glad kan worden. Om die reden plaatsen we ook dit jaar weer bladkorven op diverse plaatsen in de gemeente. In deze bladkorven mag iedereen zijn bij elkaar geharkte blad storten. Wilt u aan ons doorgeven wanneer de bladkorf vol staat? U kunt dit melden via onze Fixi app. Helaas kunnen wij nieuwe aanvragen voor een bladkorf niet in behandeling nemen, omdat alle korven in gebruik zijn.

Wat doen wij?

De goten worden geveegd en de kolken (putten) gereinigd zodat het regenwater vanaf de weg goed kan worden afgevoerd via het riool. Op locaties met veel bomen wordt er extra geveegd. Ziet u een goot die vol zit met blad of ziet u een verstopte kolk, ook dit kunt u melden via onze Fixi-app.

Waar vindt u de bladkorven

Anna Paulowna Geitenbeekstraat
Cornelis Keijzerlaan