Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanstaande maandag: digitale bewonersavond duurzaam wonen in Hollands Kroon

Praat en denk mee over duurzaam wonen in onze gemeente. Aanstaande maandag 23 november gaan wij om 20.00 uur digitaal met elkaar in gesprek. We laten zien welke groene stappen andere bewoners zetten. We informeren over wat u zelf kunt doen om uw woning te verduurzamen. En horen graag uw ideeën over groene warmte in onze gemeente. Bent u erbij? Meld u aan via de oranje button op deze pagina.

Waarom een bewonersavond?

Ons klimaat verandert. We zien hogere temperaturen en hevige regenbuien. Bijna alle woningen in Nederland gebruiken aardgas voor verwarming, warmwater en om te koken. Aardgas is een van de redenen waarom de aarde opwarmt. Om prettig te blijven wonen moeten we verduurzamen en overstappen op groene warmtebronnen. In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Een flinke operatie. Hoe uw woning straks verwarmd wordt weten wij nog niet. We onderzoeken nu de mogelijkheden. Dit doen wij graag samen met u. We kunnen nu al aan de slag met maatregelen die direct resultaat opleveren. Zo besparen we op de energierekening en wordt het wooncomfort verhoogd. Daarover gaan we in gesprek.

Een interactief programma

Ons gesprek is helemaal coronaveilig. Op maandag 23 november kunt u om 20.00 uur vanuit uw eigen woonkamer aansluiten. Het wordt een avond vol informatie en praktische tips. Interactief en met ruimte voor uw inbreng. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Opening door leerlingen van de Sint Antonius school uit Nieuwe Niedorp
  • Welkom door wethouder Duurzaamheid Theo Meskers
  • Kansen voor groene warmte
  • Bewoners over warmtepomp, zonnepanelen en isoleren
  • Subsessie 1. Vandaag al duurzaam Duurzaam Bouwloket geeft antwoord op uw vragen en tips voor een lagere energierekening en meer wooncomfort
  • Subsessie 2. Mogelijkheden voor groene warmte Technische achtergronden van mogelijkheden voor groene warmte in Hollands Kroon
  • Subsessie 3. Samenwerken voor een groene gemeente Hoe kunnen we Hollands Kroon samen duurzamer maken
  • Het vervolg

Vul de enquête in en meld u aan!

U kunt nu al uw mening geven over groene warmte in Hollands Kroon. Vul de enquête in via onze Denkmee pagina. De resultaten van deze enquête gebruiken wij om te zorgen dat ons plan voor groene warmte goed past bij de inwoners van Hollands Kroon.

Aanmelden voor de bewonersavond kan via de oranje button op deze pagina. Vragen? Stuur een mail naar duurzaam@hollandskroon.nl.

Een duurzaam Hollands Kroon, dat doen we samen