Aanmelden kandidaten voor Cultuurprijs Hollands Kroon

Elke inwoner van Hollands Kroon kan een vereniging, stichting of persoon opgeven voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2021. De kandidaten komen in aanmerking voor de prijs als zij zich onderscheiden hebben op het gebied van muziek, cultureel erfgoed, toneel, dans, beeldende kunst of literatuur. Opgeven kan tot 1 maart 2021.

5000 euro

Logo van de Cultuurprijs

De Cultuurprijs is een bedrag van 5000 euro en wordt één keer in de twee jaar uitgereikt. In het andere jaar wordt de stimuleringspijs weggegeven. Het idee voor de cultuurprijs komt van het Cultureelplatform Hollands Kroon (CPHK). Het gemeentebestuur heeft dit idee enthousiast omarmd.

Prestatie op gebied van cultuur

In maart bepaalt het CPHK maximaal vijf genomineerden. Ook geven ze een onderbouwing waarom deze personen, verenigingen of stichtingen de prijs verdienen. De vijf genomineerden worden openbaar gemaakt op de website van het CPHK. Er moet sprake zijn van een mooie prestatie op het gebied van cultuur die van uitzonderlijke meerwaarde is voor de gemeente Hollands Kroon en waarbij er een verbinding is met de gemeente.

Stemmen op vijf genomineerden

Elke inwoner mag zijn/haar stem uitbrengen op een van de genomineerden. Dit kan op de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon of met de post. De stemmen van de inwoners tellen voor 1/3 mee op het eindoordeel. Een jury van vijf experts kiezen een winnaar.

Aanmelden kandidaten

Het aanmelden van kandidaten gaat online of via de post. Kijk op de website van het Cultuurplatform Hollands Kroon voor meer informatie.

Wij hopen de prijs te kunnen uitreiken tijdens de netwerkdag van het CPHK in juni 2021.