95 Junior Energiecoaches van start

Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 8 oktober, starten 95 kinderen in Hollands Kroon met Junior Energiecoach. Een superleuk en leerzaam spel. De jonge deelnemers (7-12 jaar) ontdekken in 5 weken tijd op een speelse manier waar en hoe ze energie kunnen besparen.

Samen leren besparen

Logo Junior Energie Coach

Junior Energiecoach is een spel voor het hele gezin. Samen met Varkentje Rund worden er vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan, van lampenjacht tot stekkerexpeditie. 30 Gezinnen (met 64 kinderen) én een groep jonge scouts gaan in Hollands Kroon de uitdaging aan.

Scoutingvereniging Corvus Corone uit Den Oever doet mee met maar liefst 31 welpen. Teamleider Marinus Hovius: “Het hele principe van scouting is dat kinderen leren zuinig om te gaan met de natuur. Daar sluit Junior Energiecoach prachtig bij aan. Als we daarmee bij een paar kinderen energiebewustzijn aanwakkeren, hebben we al heel wat bereikt.”

Speelplezier

Natuurlijk gaan we de deelnemers de komende vijf weken volgen. De leukste verhalen, tekeningen en foto's delen we via de site. Na afloop van het spel ontvangen de deelnemers een mooie beloning: een prachtig diploma of ware scoutingbadge. Wij wensen alle deelnemers veel succes én speelplezier!