Overslaan en naar de inhoud gaan

Over Hollands Kroon

Hollands Kroon is een grote plattelandsgemeente in de Kop van Noord-Holland met een heleboel dorpen en buurtschappen. De grootste dorpen zijn Anna Paulowna, Hippolytushoef, Winkel/Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf. De gemeente bestaat uit een aantal heel verschillende gebieden: de polders van Anna Paulowna, Wieringerwaard en Wieringermeer. Het voormalige Waddeneiland Wieringen. En een deel valt van de gemeente binnen de Westfriese omringdijk. Hollands Kroon grenst aan De Waddenzee en het IJsselmeer. Naast het vele water, de dijken en de polders zijn het agrarische land en de lintbebouwing kernmerkend voor het gebied.

Kernen in Hollands Kroon

Alle dorpen en buurtschappen:

Anna Paulowna
Barsingerhorn
Breezand
De Haukes
De Strook
De Weel
Den Oever
Haringhuizen
Hippolytushoef
Kolhorn
Kreileroord
Lutjewinkel
Middenmeer
Moerbeek
Nieuwe Niedorp
Nieuwesluis
Oosterland
Oude Niedorp
Slootdorp
Stroe
't Veld
Van Ewijcksluis
Verlaat
Westerland
Wieringerwaard
Wieringerwerf
Winkel
Zijdewind

Bezoek Hollands Kroon

Het polderse land, het leven langs de Waddenzee en de IJsselmeer, de bijzondere Afsluitdijk en de vele binnenwateren. Een weids gebied waar nog rust en ruimte is, gelegen in de Kop van Noord-Holland. Goede accommodaties, restaurants, bijzondere musea, cultureel erfgoed, watersport, plezierjachthavens en vergeet natuurlijk onze Agri & Food business niet met als topper: de tulp! Hollands Kroon heeft het allemaal. U bent van harte welkom welkom. Bezoek ons mooie gebied! Kijk voor meer informatie op de website Bezoek Hollands Kroon.

Hollands Kroon in cijfers

Op de website www.hollandskroon.incijfers.nl staan cijfers over ruim 1.000 onderwerpen die spelen binnen de gemeente. De cijfers zijn eenvoudig te vergelijken met Nederland en worden gepresenteerd in zelf samen te stellen tabellen, grafieken en kaarten. Het resultaat kunt u printen, opslaan of verwerken in een document.

De gemeentelijke organisatie

De organisatie werkt op een vernieuwende en innovatieve wijze. Onze strategische visie, organisatievisie en dienstverleningsvisie en het versterken van verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid staan hierbij centraal. De organisatie richt haar focus op 2023 waarbij het optimaliseren van de dienstverlening speerpunt is.

Werken bij Hollands Kroon

Wilt u meer informatie over hoe wij werken? Kijk dan op werkenbij.hollandskroon.nl. Daar vindt u ook onze vacatures.

Meer informatie

Voor meer vragen of informatie over hoe wij werken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie