Overslaan en naar de inhoud gaan

Sin en samenwerkende organisaties

Tijdens het inburgeren heeft u contact met verschillende organisaties. Op deze pagina vindt u een uitleg over welke organisaties dit kunnen zijn.

Sin

Samen Inburgeren Noordkop (Sin) biedt de leerroutes aan. Het is een samenwerking van verschillende partijen uit de kop van Noord-Holland. Samen bieden zij het hele inburgeringspakket aan voor de nieuwe inwoners van de gemeenten: Den Helder, Schagen en Hollands Kroon die in moeten burgeren onder de Wet inburgering 2021.

Door de goede samenwerking tussen de partijen is maatwerk mogelijk. Samen Inburgeren Noordkop (Sin) bestaat uit:

1. ROC-Kop van Noord Holland

Het ROC Kop van Noord Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en inwoners in onze regio. Er zijn in Den Helder en Schagen verschillende vestigingen die goed bereikbaar zijn. Het ROC biedt ook onderwijs aan voor inburgering.

2. Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk helpt vluchtelingen en asielzoekers van het moment dat ze in Nederland komen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Ze geven in het Sin maatschappelijke begeleiding bij praktische zaken en de training Euro-wijzer.

Voor de inburgering helpt Vluchtelingenwerk bijvoorbeeld met het regelen van praktische zaken. Denk hierbij aan dingen regelen voor wonen, zorg,  inkomen, verzekeringen, onderwijs en kennismaking met de lokale woonomgeving. Maar ook het geven van voorlichting en hulp inschakelen als er extra hulp nodig is.

3. MEE & de Wering

MEE & de Wering zorgt ervoor dat iedereen die (tijdelijk) steun nodig heeft, goed kan mee doen in de samenleving. Zij kijken hierbij goed naar de mogelijkheden van iemand. Iedereen kan bij hen terecht. Hun doel is dat iedereen die (tijdelijk of langer) kwetsbaar is, zijn of haar leven zo normaal mogelijk kan leiden

4. Fiolet taaltrainingen

Fiolet geeft taaltrainingen aan iedereen die de Nederlandse taal wil leren, of dit wil verbeteren. Zij bieden programma’s op maat aan. Lessen worden ’s avonds en overdag gegeven.

Fiolet heeft vestigingen in Purmerend, Hoorn en Schagen.

5. Pro bedrijven

Probedrijven is een sociale onderneming. Het is een samenwerking tussen Pro Verpakken & Ontwikkelen, Progroen & milieu, Proschoon, Probezorgt en Proactief.

Pro bedrijven richten zich op:

  • Samenwerken met gemeenten, scholen en bedrijven als Agros, Rataplan en NH-Connect
  • Een sociaal en financieel gezonde combinatie van het personeel
  • Inwoners uit de regio Kop van Noord-Holland met een afstand door te laten stromen naar werk
  • Actief omgaan met milieudoelen

6. Agros

Agros helpt mensen, met of zonder arbeidsbeperking (ziekte of handicap), naar een geschikte werkplek. Dit doen zij voor bijvoorbeeld werkgevers, het UWV of gemeenten. Argos kijkt naar maatwerk en mogelijkheden, en niet van beperkingen.

Andere partijen

Naast de partijen die we onder de Sin uitleggen zijn er ook andere partijen die u kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bibliotheken, cultuurinstellingen, sportverenigingen, IDO, Wonen Plus Welzijn en zorg- en welzijnsinstellingen.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie