Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerroutes

Tijdens het inburgeren kijken we hoe snel u Nederlands kunt leren. Dit noemen we een leerroute. Er zijn verschillende leerroutes. Het maakt niet uit wat voor leerroute u volgt, als het maar goed bij u past.

B1-route

De B1 route is een leerroute waarin u Nederlands leert en ook werkt. Door dit samen te doen, kan u sneller de Nederlandse taal leren. Deze route heet de B1-route omdat met deze route het doel is om taalniveau B1 te halen.

Hoelang deze leerroute duurt hangt af van hoe snel u leert. Gemiddeld duurt het 1,5 jaar tot maximaal 3 jaar.

Z-route

De Z in de Z-route staat voor zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid gaat over hoe goed u het zelf kunt redden. Deze leerroute is voor inburgeraars die leren wat lastiger vinden. De Z-route kan een goede route zijn als u niet kunt lezen of veel hebt meegemaakt (trauma).

Daarnaast is er veel aandacht aan hoe u zelfstandig in Nederland kunt wonen. U leert waar u hulp kunt vragen. Ook leert u omgaan met geld; hoe computers werken; en hoe u in contact komt met andere mensen in Nederland. De Z-route helpt u zo snel mogelijk mee te doen in Nederland, als het kan ook via betaald werk.

Onderwijsroute

Deze route is vooral voor jongeren. Via deze route kunnen zij zo snel mogelijk een schooldiploma halen. Zo kunnen ze een goede start maken in Nederland. 
 

Nederlands leren bij het taalhuis

Er zijn in de gemeente Hollands Kroon verschillende soorten gratis aanbod om Nederlands te leren. Dit aanbod is ondergebracht bij het Taalhuis. Wilt u (beter) Nederlands leren spreken? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met het Taalhuis via taalhuisschagen@kopgroepbibliotheken.nl / 0224 213 975. Een taalhuismedewerker kijkt dan samen met u hoe u het beste geholpen kan worden.

U kunt zich ook rechtstreeks aanmelden voor Nederlandse taal les bij het VONK: https://www.vonknh.nl/taalcursus-nederlands-nt2

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie