Zeven dagen
Staat uw voertuig langer dan zeven dagen achterelkaar op een openbare parkeerplaats of langs de openbare weg? Dan moet u hem verwijderen. Denk hierbij aan een caravan, camper, kampeerwagen, aanhangwagen, keetwagen, woonwagen of magazijnwagen.
Verplaatsen is niet genoeg
Als de boa’s van Hollands Kroon zien dat een voertuig langer dan zeven dagen op de openbare weg staat, plakken zij er een sticker op. De eigenaar moet het voertuig dan binnen zeven dagen weghalen. Het voertuig alleen verplaatsen is niet genoeg. Gebeurt dit niet? Dan laten wij het voertuig verwijderen. De eigenaar van het voertuig krijgt de rekening van de wegsleepkosten.
Vragen of niet mee eens?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons. Bent u het na ons gesprek er niet mee eens? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Het voertuig moet nog steeds verwijderd worden.
Verwijderen van voertuigwrakken
Het is verboden om voertuigwrakken op een openbare plek in de gemeente te parkeren. Als onze boa dat ziet, heeft u zeven dagen de tijd om het voertuigwrak te verwijderen. Doet u dit niet, dan laten wij het voertuig verwijderen. De kosten voor het wegslepen zijn voor de eigenaar van het wrak.
Het heeft geen zin om het voertuig voor een dag of een week binnen de gemeentegrenzen te verplaatsen. Zelfs als u het voertuig voor een dag gebruikt en 's avonds weer neerzet, bent u in overtreding. Na zeven dagen verwijderen wij het voertuigwrak. Het maakt dus niet uit waar het wrak staat en of hij in de tussentijd verplaatst is.
Wat is een voertuigwrak?
Een voertuigwrak is een motorrijtuig wat rij-technisch in onvoldoende staat is. Bijvoorbeeld als het niet voldoet aan de wettelijke eisen genoemd in de Wegenverkeerswet. Of als het niet voldoet aan de APK-eisen of als het andere ernstige technische gebreken heeft. Bijvoorbeeld gedemonteerde noodzakelijke onderdelen.
Artikel in de APV en Afvalstoffenverordening
Het is verboden een voertuig dat rij-technisch in onvoldoende staat van onderhoud verkeert en in verwaarloosde toestand is, op of aan de weg te parkeren. Dit staat in het artikel 5:5 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Hollands Kroon en in artikel 30 van de Afvalstoffenverordening Hollands Kroon.
Zienswijze
Bent u het niet eens met deze beslissing? Dan kunt u een zienswijze indienen. Dit staat in artikel 4:8 en 4:9 AWB. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Veiligheid & Handhaving via tel. 088-321 5000.