Overslaan en naar de inhoud gaan

Incluzio Hollands Kroon

Incluzio Hollands Kroon levert sinds 1 juli 2016 zorg en hulp aan iedereen in onze gemeente. Hierbij gaat het om alle taken in de Jeugdzorg en Wmo. De wijkteams hebben daarbij een belangrijke functie. Zij laten zich zien in de kernen en werken preventief, om zo iets naars te voorkomen. Zij bepalen mét de inwoners welke zorg nodig is. Zo kan iedereen zo goed mogelijk meekomen in de samenleving.

Hoe we kijken naar de zorg

Logo Incluzio Hollands Kroon

Wij willen de kwaliteit in alle kernen verbeteren. Dat doen we door niet in hokjes te denken. Maar we stemmen alle zorg en sociale steun op elkaar af. Dichtbij de inwoners. Zo is er ruimte om bewoners op maat te helpen. We kunnen flexibel zijn in de oplossingen die we bieden.

Wijkteams

Bij het wijkteam werken professionele mensen met veel ervaring in de zorg, welzijn en wonen. Zij helpen iedereen die extra hulp kan gebruiken. Samen zoeken we naar de oplossing. Dit kan in de eigen omgeving of door verbinding te maken met een voorziening in de buurt. Ook wanneer er meer gespecialiseerde zorg of hulpmiddelen nodig zijn, helpen wij. We kunnen altijd hulp vragen van zorginstellingen.

Jeugd

Incluzio Hollands Kroon heeft speciaal aandacht voor de ontwikkeling en veiligheid van kinderen en jongeren. Hulp voor jongeren is goed afgestemd met andere hulpverleners in het gezin. Denk hierbij aan veiligheid, onderwijs, werk en inkomen, maatschappelijke hulp, (jeugd)gezondheidszorg en wonen.

Samen met inwoners

Inwoners spelen een belangrijke rol in de aanpak van Incluzio Hollands Kroon. We hebben jullie hard nodig om samen problemen te voorkomen en op te lossen. Alleen samen kunnen we de personen die het lastig hebben helpen. Zodat ze op eigen kracht mee kunnen doen met de samenleving. Wij geloven in de kracht van de lokale samenleving, in goede voorzieningen en in professionele mensen die goed samenwerken.

Ontmoet andere inwoners tijdens Doet & Ontmoet

Heeft u zin in een gezellige ochtend of middag? Maak dan gebruik van Doet & Ontmoet. Hier kunt u heen voor een praatje en een kopje koffie of thee met andere inwoners.U kunt een spelletje spelen of u kunt creatief bezig zijn. Het is gratis en voor jong en oud. U betaalt alleen voor de consumpties. Doet & Ontmoet is een idee van Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn.

Wij zijn er op de volgende plekken:

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie