Overslaan en naar de inhoud gaan

Hollands Kroonse Spelen - 9 juli

In 2022 bestaat de gemeente Hollands Kroon 10 jaar en dat vieren we! Na een lange onzekere periode vol beperkingen door corona, is het nu tijd om elkaar weer te ontmoeten en om als gemeenschap samen te komen. En wat verbroedert er meer dan sport, eten en gezelligheid?

Op zaterdag 9 juli organiseren we daarom de Hollands Kroonse Spelen. Met dit sportevenement brengen we (sport)verenigingen, gezondheidsinstellingen en ondernemers samen op 4 centrale plekken in de gemeente. De Hollands Kroonse Spelen is er namelijk voor u: alle inwoners van Hollands Kroon.

De Hollands Kroonse Vlam is onderweg!

Burgemeester Rian van Dam heeft de Hollands Kroonse Vlam aangestoken als startteken van de spelen. In de komende tien weken reist deze vlam door de gemeente en gaan we in gesprek met de mensen, organisaties en verenigingen die meehelpen om van de Hollands Kroonse spelen een succes te maken.

Vier locaties

Om het evenement voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te houden organiseren we de Spelen op vier centrale plekken in de gemeente. Hieronder vindt u de locatie bij u in de buurt.

 

Dorp Vereniging Adres
regio Hippolytushoef VV Succes Belterlaan 3
regio Wieringerwerf DWOW Prinses Irenestraat 19
regio Anna Paulowna SV Kleine Sluis Sportpark Kleine Sluis 2-3
regio 't Veld VZV Rijdersstraat 112

Kijk hieronder voor meer informatie over de verenigingen of om u bij één van de verenigingen aan te melden:

Tijdschema

We hebben op 9 juli een dag- en avondprogramma. Kijk voor een beschrijving van het programma verder op deze pagina onder 'Programma'. Het aanbod verschilt per locatie en is lokaal afgestemd. Kijk voor het actuele aanbod op de dag zelf op de programmaposters op uw locatie of vraag één van onze vrijwilligers. 

 

Dagprogramma Start Eind
Opening Spelen 10:10 10:30
Allessporter 10:30 17:00
Healthy Fest 10:30 17:00
Fietsroute 10:30 17:00
Avondprogramma Start Eind
Hollands Kroonse Huis 17:00 22:10
Prijsuitreiking Kroontoppers 17:00 17:30

Programma's

Er is op 9 juli een goedgevuld programma voor iedereen. Ga de strijd aan met dorpsgenoten of andere inwoners tijdens de Allessporter of fiets samen een mooie begeleide route door de gemeente. Heeft u geen zin of kunt u niet sporten? Loop dan langs de kraampjes van het Healthy Fest. Of kom ‘s avonds gezellig langs voor een hapje, drankje en dansje tijdens het Hollands Kroonse Huis.

Het actuele aanbod per locatie vindt u door achter de locatie van uw keuze op "programma" te klikken. U vindt de programma's ook in het groene blok op deze pagina genaamd" Zie ook" of via de afbeeldingen hieronder.

  

 

Programma Hippolytushoef
Programma Wieringerwerf
Programma Anna Paulowna
Programma 't Veld

Vervoer

Om iedereen gelegenheid te geven bij het evenement aanwezig te kunnen zijn wordt speciaal voor deze dag voor gratis busvervoer gezorgd. De bus rijdt vanaf 09.00 uur ' s morgens tot en met 's avonds 18:00 uur ieder uur vanaf de vier locaties.

Hierna rijdt de bus ieder uur 10:00..., 11:00..., 12:00... uur enz. tot om 18:00 uur de laatste bus vertrekt. De chauffeurs hebben tussen 13:00 en 14:00 uur pauze. De bus rijdt dan dus niet. Voor de busroutes per locatie kunt u kijken in het groene veld "Zie ook" op deze pagina. Of u klikt hieronder achter de locatie van uw keuze op het woord "busroute".

Busroutes per locatie

Woont u in de omgeving van Wieringen en is het voor u lastig om van en naar de opstaplocaties te komen, maar bent u niet afhankelijk van een rolstoel?

Aart Doesburg van Ouderenvervoer staat voor u klaar. U kunt tot zaterdag 18.00 bellen met 06-28210804. Hij maakt met u een afspraak om u thuis op te halen en naar de Hollands Kroonse Spelen te brengen en spreekt ook af hoe laat u weer wilt worden opgehaald.

Wie wordt dé Allessporter van Hollands Kroon?

Heeft u wel eens gekeken naar De Alleskunner op tv? Hierin doet een groep mensen mee met een afvalrace vol verrassende opdrachten, om zo te bepalen wie de beste alleskunner is. Dat is wat we gaan doen, maar dan op sportief gebied. Hoe ziet zo’n afvalwedstrijd eruit? U wordt ingedeeld naar leeftijd en speelt verschillende spelrondes. Naarmate de strijd vordert vallen er steeds meer mensen af. De categorieën zijn:

  • 6 tot 12 jaar;
  • 13+;
  • Ouderen;
  • Duo's.

Wie blijft als langste over en wordt dé Allessporter van de Holland Kroonse Spelen?

Voor sporters met een handicap of een beperking is er een aangepast sportprogramma. Zij spelen tien spellen en er zijn geen afvallers. U kunt gewoon genieten van tien toffe spellen. Aanmelden voor de Allessporter kan via Noord Holland Actief of via de rode knop op deze pagina.

Healthy Fest: sporten, struinen en ontspannen

Misschien kent u het wel. Een terrein vol enthousiast sportende mensen. Het is net zoiets als een festival, maar dan gezond en sportief. Dat kunnen we in Hollands Kroon ook! Tijdens de Hollands Kroonse Spelen is er op elke locatie een hoofdpodium met opzwepende sporten waar u aan mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan zumba, steps, spinning of jumping fitness.

Daaromheen zijn er ook rustiger activiteiten zoals yoga, pilates en een plek voor diëtisten, fysiotherapeuten en masseurs. Natuurlijk is er een foodtruck te vinden waar u een gezonde maaltijd of snack kunt halen. Of stap op een van de smoothiebikes en trap uw eigen vloeibare vitaminebom bij elkaar.

We nodigen hiervoor lokale sportscholen en ondernemingen uit. Zij kunnen hun aanbod promoten op dit grootse Healthy Fest voor alle leeftijden. Het Healthy Fest wordt op elke locatie mede georganiseerd door:

 

Fietstochten met een extraatje

Vier locaties, vier mooie fietsroutes. Stap op uw stadsfiets, e-bike, mountainbike, racefiets, duofiets of driewieler en maak een heerlijke rit door onze prachtige gemeente! De fietstochten gaan langs zorgboerderijen en lokale plekken waar ruimte is om te winkelen of waar u even op adem kunt komen met een hapje en drankje. De fietsroutes verschillen in afstand: tussen 14 en 21 kilometer. U vindt op elke locatie een kaartje met de fietsroute.

Kroon-Toppers 2022

In de gemeente Hollands Kroon eren we graag onze sporters en talenten. De gemeente Hollands Kroon barst namelijk van het topsporttalent. En daar zijn we ontzettend trots op! We zetten deze Kroon-Toppers tijdens de Hollands Kroonse Spelen graag in het zonnetje. We benadrukken hierbij de maatschappelijke rol van sport en hun talent. Vanaf 17:00 uur huldigen we samen met de winnaars van de Allessporter de Kroon-Toppers 2022. Natuurlijk vieren we dat samen met onze enthousiaste inwoners tijdens het Hollands Kroons Huis.

Er zijn drie categorieën: Kampioenen, Talenten en Rising Stars. Sporters kunnen worden voorgedragen door bijvoorbeeld hun sportvereniging, vrienden of familie, of zij kunnen zichzelf opgeven. De Kroon-Toppers is voor iedereen, dus voor valide sporters en voor sporters met een beperking

Aanmelden voor de Kroon-Toppers kan hier. Of klik op de link "Aanmelden Kroon-Toppers" in het groene vak op deze pagina.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers!

Wilt u ons helpen om er voor onze inwoners een onvergetelijke dag van te maken? We zoeken voor de verschillende locaties nog vrijwilligers. Voor u als vrijwilliger is het een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, uzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Er is genoeg te doen waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een rol als publieksbegeleider, sterke mannen en vrouwen voor de op- en afbouw, gastheer of -vrouw of onderdeel van Team Clean en Green.

Lijkt het u leuk om te helpen van de allereerste Hollands Kroonse Spelen een succes te maken? Meld u dan aan via de rode knop op deze pagina met de naam 'Opgeven vrijwilligers' of klik hier! Als dank ontvangt u een uniek vrijwilligersshirt, een certificaat en wordt er gezorgd voor lunch en drinken.

Aanmelden verenigingen

De periode waarin verenigingen en ondernemers zich konden aanmelden is helaas gesloten. We hebben een uitgebreid, divers en leuk programma op de verschillende locaties. We willen de aangesloten verenigingen en ondernemers enorm bedanken voor hun tijd en inzet! 

Wie doen er nog meer mee?

De HK-Vlam reist in de tien weken voor de Spelen langs allerlei verenigingen, mensen en ondernemers die helpen van de Hollands Kroonse Spelen een succes te maken. Hieronder vindt u elke dinsdag een nieuw filmpje terug waarin u te horen krijgt wie zij zijn, wat zij doen en waarom zij meedoen.

VV Succes doet ook mee!

Vandaag vertelt Raymond Leever van V.V. Succes waarom zij meedoen en hun locatie beschikbaar hebben gesteld!
 

Efforts Fitness PLUS doet ook mee!

Vandaag vertellen Rob en Monique van Efforts Fitness PLUS uit ’t Veld over Healthy Fest, hun warming up en waarom zij meedoen.

Team Sportservice doet ook mee!

Team Sportservice vertelt over hun werk, de clinics/workshops, Allessporter, fietsroutes en het Healthy Fest.

DWOW doet ook mee!

Vandaag zijn we bij voetbalvereniging DWOW, één van de locaties waar de Spelen op 9 juli plaatsvinden. We mochten een kijkje nemen bij hun voetbaltraining en zagen een hoop talent, plezier en gezonde competitie op een prachtige locatie!

V.V. Kleine Sluis doet ook mee!

Vandaag vertelt Wilbert van Erp van V.V. Kleine Sluis waarom zij meedoen! 

Fietsroute Anna Paulowna

Vandaag een voorproefje van één van de vier prachtige fietsroutes die je op 9 juli kan fietsen. 

Hospice Het Tweede Thuis organiseert op 9 juli een gezonde taartenbakwedstrijd

Hospice Het Tweede Thuis organiseert op 9 juli een gezonde taartenbakwedstrijd voor het goede doel. Wie bakt de lekkerste gezonde taart met lokale ingrediënten? Denk aan een hartige taart, worteltaart of vruchtentaart. Paula Udding vertelt er in deze Vlam alles over!

Bekende danser en choreograaf Juvat Westendorp is er ook bij!

Bekende acteur, presentator, en vooral danser en choreograaf Juvat Westendorp is er ook bij op 9 juli als ambassadeur van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Juvat geeft op elke locatie een toffe dans clinic. Daar wil je natuurlijk bij zijn!

Beeldmateriaal Hollands Kroonse Spelen

Bij dit evenement worden foto en video opnames gemaakt. Wanneer u aan dit evenement deelneemt, geeft u de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar u op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Logo - Hollands Kroonse Spelen

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie