Overslaan en naar de inhoud gaan

Hollands Kroonse Spelen - 9 juli

In 2022 bestaat de gemeente Hollands Kroon 10 jaar en dat vieren we! Na een lange onzekere periode vol beperkingen door corona, is het nu tijd om elkaar weer te ontmoeten en om als gemeenschap samen te komen. En wat verbroedert er meer dan sport, eten en gezelligheid?

Op zaterdag 9 juli organiseren we daarom de Hollands Kroonse Spelen. Met dit sportevenement brengen we (sport)verenigingen, gezondheidsinstellingen en ondernemers samen op 4 centrale plekken in de gemeente. De Hollands Kroonse Spelen is er namelijk voor u: alle inwoners van Hollands Kroon.

De Hollands Kroonse Vlam is onderweg!

Burgemeester Rian van Dam heeft de Hollands Kroonse Vlam aangestoken als startteken van de spelen. In de komende tien weken reist deze vlam door de gemeente en gaan we in gesprek met de mensen, organisaties en verenigingen die meehelpen om van de Hollands Kroonse spelen een succes te maken.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers!

Wilt u ons helpen om er voor onze inwoners een onvergetelijke dag van te maken? We zoeken voor de verschillende locaties nog vrijwilligers. Voor u als vrijwilliger is het een mooie manier om andere mensen te ontmoeten, uzelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Er is genoeg te doen waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een rol als publieksbegeleider, sterke mannen en vrouwen voor de op- en afbouw, gastheer of -vrouw of onderdeel van Team Clean en Green.

Lijkt het u leuk om te helpen van de allereerste Hollands Kroonse Spelen een succes te maken? Meld u dan aan via de rode knop op deze pagina met de naam 'Opgeven vrijwilligers' of klik hier! Als dank ontvangt u een uniek vrijwilligersshirt, een certificaat en wordt er gezorgd voor lunch en drinken.

VV Succes doet ook mee!

Een dag vol sportieve uitdagingen, gezond eten, workshops en een feestelijke afsluiting. Dat doen we samen met vier sportverenigingen op vier centrale locaties in de gemeente. Vandaag vertelt Raymond Leever van V.V. Succes waarom zij meedoen en hun locatie beschikbaar hebben gesteld!
 

Efforts Fitness PLUS doet ook mee!

Vandaag vertellen Rob en Monique van Efforts Fitness PLUS uit ’t Veld over Healthy Fest, hun warming up en waarom zij meedoen.

Vier locaties

Om het evenement voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te houden organiseren we de Spelen op vier centrale plekken in de gemeente. Hieronder vindt u de locatie bij u in de buurt.

 

Dorp Vereniging Adres
regio Hippolytushoef VV Succes Belterlaan 3
regio Wieringerwerf DWOW Prinses Irenestraat 19
regio Anna Paulowna SV Kleine Sluis Sportpark Kleine Sluis 2-3
regio 't Veld VZV Rijdersstraat 112

Kijk hieronder voor meer informatie over de verenigingen of om u bij één van de verenigingen aan te melden:

Tijdschema

We hebben op 9 juli een dag- en avondprogramma. Kijk voor een beschrijving van het programma verder op deze pagina onder 'Programma'. Het aanbod verschilt per locatie en is lokaal afgestemd. Kijk voor het actuele aanbod op de dag zelf op de programmaposters op uw locatie of vraag één van onze vrijwilligers. 

 

Dagprogramma Start Eind
Opening Spelen 10:10 10:30
Allessporter 10:30 17:00
Healthy Fest 10:30 17:00
Fietsroute 10:30 17:00
Avondprogramma Start Eind
Hollands Kroonse Huis 17:00 22:10
Prijsuitreiking Kroontoppers 17:00 17:30

Programma

Er is op 9 juli een goedgevuld programma voor iedereen. Ga de strijd aan met dorpsgenoten of andere inwoners tijdens de Allessporter of fiets samen een mooie begeleide route door de gemeente. Heeft u geen zin of kunt u niet sporten? Loop dan langs de kraampjes van het Healthy Fest.  Of kom ‘s avonds gezellig langs voor een hapje, drankje en dansje tijdens het Hollands Kroonse Huis.

Wie wordt dé Allessporter van Hollands Kroon?

Heeft u wel eens gekeken naar De Alleskunner op tv? Hierin doet een groep mensen mee met een afvalrace vol verrassende opdrachten, om zo te bepalen wie de beste alleskunner is. Dat is wat we gaan doen, maar dan op sportief gebied. Hoe ziet zo’n afvalwedstrijd eruit? U wordt ingedeeld naar leeftijd en speelt verschillende spelrondes. Naarmate de strijd vordert vallen er steeds meer mensen af. De categorieën zijn:

  • 6 tot 12 jaar;
  • 13+;
  • Ouderen;
  • Duo's.

Wie blijft als langste over en wordt dé Allessporter van de Holland Kroonse Spelen?

Voor sporters met een handicap of een beperking is er een aangepast sportprogramma.  Zij spelen tien spellen en er zijn geen afvallers. U kunt gewoon genieten van tien toffe spellen. Aanmelden voor de Allessporter kan via Noord Holland Actief of via de rode knop op deze pagina.

Healthy Fest: sporten, struinen en ontspannen

Misschien kent u het wel. Een terrein vol enthousiast sportende mensen. Het is net zoiets als een festival, maar dan gezond en sportief. Dat kunnen we in Hollands Kroon ook! Tijdens de Hollands Kroonse Spelen is er op elke locatie een hoofdpodium met opzwepende sporten waar u aan mee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan zumba, steps, spinning of jumping fitness.

Daaromheen zijn er ook rustiger activiteiten zoals yoga, pilates en een plek voor diëtisten, fysiotherapeuten en masseurs. Natuurlijk is er een foodtruck te vinden waar u een gezonde maaltijd of snack kunt halen. Of stap op een van de smoothiebikes en trap uw eigen vloeibare vitaminebom bij elkaar.

We nodigen hiervoor lokale sportscholen en ondernemingen uit. Zij kunnen hun aanbod promoten op dit grootse Healthy Fest voor alle leeftijden. Het gehele schema is later op deze website te vinden.

Fietstochten met een extraatje

Vier locaties, vier mooie fietsroutes. Stap op uw stadsfiets, e-bike, mountainbike, racefiets, duofiets of driewieler en maak een heerlijke rit door onze prachtige gemeente! De fietstochten gaan langs zorgboerderijen en lokale plekken waar ruimte is om te winkelen of waar u even op adem kunt komen met een hapje en drankje. De fietsroutes verschillen in afstand: tussen 14 en 21 kilometer. Meer informatie volgt later op deze website.

Kroontoppers 2022

In de gemeente Hollands Kroon eren we graag onze sporters en talenten. De gemeente Hollands Kroon barst namelijk van het topsporttalent. En daar zijn we ontzettend trots op! We zetten deze Kroontoppers tijdens de Hollands Kroonse Spelen graag in het zonnetje. We benadrukken hierbij de maatschappelijke rol van sport en hun talent. Vanaf 17:00 uur huldigen we samen met de winnaars van de Allessporter de Kroontoppers 2022. Natuurlijk vieren we dat samen met onze enthousiaste inwoners tijdens het Hollands Kroons Huis.

Vervoer

Om iedereen gelegenheid te geven bij het evenement aanwezig te kunnen zijn worden speciaal voor deze dag pendelbussen ingezet. Ook voor mindervaliden wordt vervoer verzorgd. Informatie hierover volgt later op deze pagina.

Aanmelden verenigingen

Doet uw vereniging ook mee? Graag! Dit is dé kans om uw vereniging te promoten onder de inwoners op één van bovenstaande locaties. U mag zelf bepalen wat u gaat organiseren en voor welke doelgroep! Denk hierbij bijvoorbeeld aan voetgolf, freerunnen of een trampoline workshop.

Is uw vereniging ook aanwezig op de Hollands Kroonse Spelen? Meld u snel aan bij Carlien Smit: csmit@teamsportservice.nl of Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl

Logo - Hollands Kroonse Spelen

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie