Overslaan en naar de inhoud gaan

Melden van gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden of bent u iets verloren/kwijt? Meld dit bij ons. Denk hierbij aan tassen, sieraden, portemonnees, mobiele telefoons, fietsen of een parkeerkaart.

Denk bij het melden van uw voorwerp aan het volgende:

 • U kunt alleen iets melden als het gevonden of verloren is in Hollands Kroon.
 • Heeft u iets gevonden of bent u iets kwijt en denkt u dat het om diefstal gaat? Doe dan aangifte bij de politie.
 • Is uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? Kijk dan voor meer informatie in het blok: Zie ook.
 • U kunt uw melding digitaal doen. Is dit voor u niet mogelijk? Neem dan telefonisch contact met ons op.
 • Beschrijf het voorwerp zo goed mogelijk, zodat het te herkennen is voor de vinder of verliezer. Voeg daarom een foto toe als u deze heeft. Sleutels van fietsen, huissleutels of autosleutels zonder duidelijke herkenning nemen wij niet in behandeling.
 • Het melden van een verloren voorwerp is verstandig, omdat het de kans op terugvinden vergroot.
 • Een gevonden voorwerp bij ons melden is verplicht volgens het burgerlijk wetboek. U helpt hiermee niet alleen de rechtmatige eigenaar, maar u kunt ook rechtsgeldig eigenaar worden. Hier zijn wel regels aan verbonden. Deze staan onder het kopje 'Voorwaarden'.
 • U mag het voorwerp bij ons afgeven of thuis bewaren. Geef dit aan op het formulier. Bewaart u het voorwerp thuis? Dan moet u het voorwerp goed bewaren en, als het nodig is, ook zorgen voor het onderhoud.
 • Uw persoonlijke gegevens komen niet op de website. Als u het gevonden voorwerp thuis bewaart, wordt wel uw adres of telefoonnummer doorgegeven aan de eventuele verliezer. Dat gebeurt ook wanneer u aangeeft dat de verliezer u mag bedanken voor het vinden en melden van het gevonden voorwerp.
 • Wij plaatsen de lijst met gevonden en verloren voorwerpen elke week op onze website. Deze vindt u in het blok 'Zie ook', op deze pagina.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

 • Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- worden drie maanden bewaard. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt.
 • Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- worden één jaar bewaard. Als er binnen één jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. Dit kan alleen als u het item thuis bewaart. Als wij het voorwerp bewaren, heeft u geen recht meer om eigenaar te worden.

Deze termijnen gelden ook als het gevonden voorwerp thuis wordt bewaard. Als u iets gevonden heeft en u denkt dat het om diefstal gaat, moet u wel aangifte doen bij de politie.

Aan het melden van een verloren of gevonden voorwerp zijn geen kosten verbonden.

Dier vermist

Bent u uw huisdier kwijt? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier zoek is, dit vergroot de kans op hereniging. Meld de vermissing bij Stichting Amivedi. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

Iets verloren in de trein

Kijk op de site van de NS

Iets verloren in de bus

Kijk op de site van Connexxion.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie