Overslaan en naar de inhoud gaan

Dierenvervoer en dierenopvang

Ziet u een dier wat hulp nodig heeft omdat het gewond is of op straat zwerft? Neem dan contact op met de Dierenbescherming.

Bel met de Dierenambulance

Ziet u een dier in Hollands Kroon bel dan met de meldkamer van Dierenambulance Noord-Kennemerland tel. 088-811 3750. Dit nummer is 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar. De medewerker bepaalt of het dier wordt opgehaald.

Uw dier kwijt, bel Amivedi

Bent u uw huisdier kwijt? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier zoek is, dit vergroot de kans op hereniging. Meld de vermissing bij Stichting Amivedi. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

Opvang van dieren

De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en andere diersoorten in Hollands Kroon. Het gaat om zwerfdieren die zijn afgestaan.

  • De opvang van honden en katten is ondergebracht bij Dierentehuis Alkmaar, Westerweg 70, Purmerend.
  • De opvang van konijnen en knaagdieren bij het Knaagdierencentrum, Heerenduinweg 8, IJmuiden.
  • Andere diersoorten worden of (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, of ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de nodige (medische) zorg.

Als de eigenaar van een binnengebracht zwerfdier zich binnen twee weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje. Voor het noordelijk deel van Hollands Kroon blijft Dierentehuis ’t Schuthok, Rijksweg 4, Den Helder tot en met 31-12-2022 de opvanglocatie voor zwerfdieren.

Vrijwilligers voor de dierenambulance gezocht

De dierenambulances kunnen hun werk alleen blijven doen met de inzet van vrijwilligers. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Zeker nu de Dierenambulance Noord-Kennemerland een groter werkgebied heeft. Vrijwilligers helpen dieren in nood, stabiliseren ze en helpen met het vervoeren van gewonde/gevonden (huis-)dieren. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

  • dieren bevrijden;
  • dieren naar een opvanglocatie brengen;
  • zwerfdieren op chip controleren;
  • gevonden dieren terugbrengen naar hun eigenaar.

Lijkt u dit leuk? Bezoek dan de website van de dierenambulance.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie