Overslaan en naar de inhoud gaan

Energiebespaartips en gratis energiescan

Om te besparen op uw energierekening geven wij u vier slimme tips voor het stookseizoen. Meld u aan voor de gratis energiescan voor advies op maat.

Het bouwjaar en de isolatie van uw woning bepaalt voor een deel de hoogte van uw energierekening. Maar wist u dat u door slimmer te verwarmen, ook kunt besparen op de maandelijkse kosten? Zonder grote uitgaven te doen.

Stook bewust

Verwarm alleen de ruimten waar u veel bent. Door de verdieping en/of zolder niet te verwarmen, bespaart een gemiddelde Nederlandse woning als snel € 100,- tot € 250,- per jaar op de energierekening. Zorg ervoor dat u de deuren in huis goed gesloten houdt. En blokkeer radiatoren niet door bijvoorbeeld een bank, gordijn of radiatorombouw.

Thermostaat instellen

Stel uw thermostaat in op de juiste temperatuur. Bij een woning met radiatoren kunt u de thermostaat ’s nachts en als u overdag weg bent, verlagen tot 15 graden. Een woning met vloerverwarming heeft meer tijd nodig om op een aangename temperatuur te komen en verbruikt daarbij minder energie. Kies er bij vloerverwarming daarom voor om de thermostaat op een gelijke temperatuur te laten staan.

Ventileer bewust

Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat in de woning. Maar doe dit wel bewust. Laat ramen in het stookseizoen niet onnodig of wijd open staan. Zet de ramen 15 minuten per dag open om de woning te luchten. Heeft u mechanische ventilatie? Zet deze dan op de laagste stand als u niet thuis bent.

Korter douchen

Het verwarmen van douchewater kost veel energie. Ga daarom wat korter douchen. Door de helft korter te douchen scheelt dit tot wel 16% van uw gasrekening. Gebruik een timer en/of waterbesparende douchekop voor een optimale besparing.

Gratis energiescan

Wilt u weten hoe u nog meer kunt besparen in uw woning? Vraag dan een gratis energiescan aan. Een deskundige energiecoach geeft u aan de keukentafel of via beeldbellen persoonlijk advies. Huurders ontvangen slimme tips over kleine maatregelen. Woningeigenaren krijgen advies over de gehele verduurzaming van de woning. Dankzij een mooie subsidie kunnen wij in Hollands Kroon 2000 scans uitdelen. Al vele inwoners gingen u voor. Meld u aan via de site: Aanmelden gratis Energiescan.

De actie loopt tot eind 2022, maar op=op. We hebben gekozen voor een van-dorp-naar-dorp-aanpak. Het kan dus voorkomen dat je even moet wachten voordat de coaches in jouw dorp actief zijn.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie