Overslaan en naar de inhoud gaan

Incluzio Hollands Kroon neemt maatregelen tegen verspreiding coronavirus

In dit bericht leest u de laatste updates over de zorgverlening van Incluzio in deze tijd van het coronavirus.

Update 2 november: Quarantaineondersteuning 

Voor mensen die in quarantaine gaan en er zelf of met hun netwerk niet uitkomen om bijvoorbeeld de praktische zaken te regelen en/of een luisterend oor nodig hebben, is er een quarantainegids gemaakt. In de gids kunnen mensen vinden waar ze terecht kunnen voor hulp, zoals het Rode Kruis (vervoer naar de teststraat, boodschappenhulp etc.) en gemeenten. De gids is te vinden op rijksoverheid.nl/quarantainegids.

Update 29 september

Helaas gaat het niet goed met de verspreiding van het coronavirus en heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen moeten nemen om verspreiding tegen te gaan. In lijn met die richtlijnen hebben wij ook maatregelen moeten nemen.

Onze ondersteuning aan de inwoners blijft gewoon doorgaan. De ondersteuning van de wijkteammedewerkers is maatwerk. De wijkteammedewerker overlegt samen met u hoe zij het beste de ondersteuning kunnen bieden. Dit kan op afstand door beeldbellen of telefonisch, maar mocht een fysieke afspraak noodzakelijk zijn komt de wijkteammedewerker langs. De wijkteammedewerker belt u dan voorafgaand aan de afspraak op om samen de RIVM-richtlijnen door te nemen.

Nieuwe aanmelding
Als een inwoner een nieuwe aanmelding wil doen, dan kan dat. De aanmeldingen worden zoals gebruikelijk opgepakt, zowel voor begeleiding Wmo en Jeugd, als voor hulpmiddelen of hulp bij huishouden. U kunt bellen naar 088 321 5000 of het contactformulier invullen.

Update 10 september

Rekening houdend met de RIVM-maatregelen, gaat Incluzio Hollands Kroon weer op huisbezoeken en ook de groepstrainingen beginnen weer. Zo start de training Autisme, waar u leert hoe autisme werkt in de hersenen en krijgt u de daarbij horende tips over hoe om te gaan met kinderen die autisme hebben. Ook start de assertiviteitstraining voor volwassenen weer. Kijk op onze deacademievoorjou.nl voor meer informatie over de trainingen.

Update 8 juni

Inmiddels heeft de overheid een aantal maatregelen versoepeld. Ook wij bewegen mee en gaan beetje bij beetje steeds meer richting het persoonlijke contact. Zo gaat onze speltherapie weer fysiek door en gaan we ook meer huisbezoeken doen. Samen met u bespreken we de opties.

Update 30 april

Vanaf 12 maart heeft de overheid maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook Incluzio Hollands Kroon heeft in lijn met het RIVM maatregelen genomen. Zo zijn onze inloopspreekuren en groepsactiviteiten komen te vervallen. Onze ondersteuning aan de inwoners gaat gewoon door. Veelal op afstand, maar als het noodzakelijk is gaat de wijkteammedewerker langs.

De ondersteuning van de wijkteammedewerkers is maatwerk. De wijkteammedewerker overlegt samen met de klant hoe zij het beste de ondersteuning kunnen bieden.  Dit resulteert vaak in drie opties:

 • Beeldbellen: Een veel gebruikte middel is beeldbellen. Incluzio Hollands Kroon faciliteert haar medewerkers en klanten  in een app (Genzo) die speciaal is ontwikkeld voor privacygevoelige gesprekken. Zowel voor de medewerkers als de klanten zijn er duidelijke instructievideo’s en documenten beschikbaar.
 • Telefonisch: Afhankelijk van de situatie zijn telefonische gesprekken een prima oplossing.
 • Face-to-face: Mocht het noodzakelijk zijn (als de veiligheid of gezondheid in gevaar is) dan gaan de wijkteammedewerkers langs of spreken we met klanten af op kantoor. Uiteraard nemen zij de RIVM-richtlijnen hierin in acht.  

Nieuwe aanmelding

Als een inwoner een nieuwe aanmelding wil doen, dan kan dat. De aanmeldingen worden zoals gebruikelijk opgepakt, zowel voor begeleiding Wmo en Jeugd, als voor hulpmiddelen of hulp bij huishouden. Desondanks merkt Incluzio Hollands Kroon dat er minder aanmeldingen zijn dan gebruikelijk. Inwoners die door omstandigheden wel wat extra zorg en ondersteuning kunnen gebruiken kunnen gewoon terecht bij het wijkteam. Zij kunnen bellen naar 088 321 5000 of kunnen het contactformulier op www.hollandskroon.nl/contact invullen.

13 maart: Maatregelen

Het kabinet heeft maatregelen genomen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Incluzio Hollands Kroon blijft de noodzakelijke ondersteuning bieden aan onze inwoners. Wel onderneemt Incluzio in lijn met het RIVM extra maatregelen tot 6 april.

Wij nemen per direct de volgende maatregelen:

 1. Inloopspreekuren van het wijkteam komen te vervallen.
 2. Groepsactiviteiten of trainingen worden tot nader order uitgesteld, het gaat hierbij om:
 • Piep zei de muis
 • Billy Boem
 • De coole kikker
 • Assertiviteits-training voor volwassenen
 • Training LVB
 • Body and Brain Combat training
 • Het Kookcafé
 • Doet en Ontmoet-groepen

Deelnemers worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld vanaf maandag 16 maart.

Heeft u een afspraak met een wijkteammedewerker gepland?

Onze wijkteammedewerker neemt vooraf contact met u op over deze afspraak. Samen bespreken jullie of de afspraak moet en kan doorgaan of dat er alternatieve mogelijkheden zijn.

Vragen?

Wij zijn bereikbaar en leveren de noodzakelijke zorg en ondersteuning. Ook bij een nieuwe aanvraag kunt u ons bellen. Samen kijken we wat we voor u kunnen doen. Wanneer uw vraag minder urgent is kan het zijn dat u langer moet wachten. Dit komt door de lagere capaciteit aan personeel. Wij vragen hiervoor uw begrip.

U kunt ons bereiken via telefoonnummer 088-321 5000. Indien er aanvullende maatregelen komen, delen wij die zo snel mogelijk met u.

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie