Overslaan en naar de inhoud gaan

Corona en Sport & cultuur

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten we het aantal sociale contactmomenten terugdringen. Daarom is publiek de komende drie weken niet toegestaan bij sportactiviteiten en gaan sportkantines dicht.

Op 14 oktober zijn de regels weer aangescherpt.

Info spelregels voor de sport

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over Corona & sport vindt u op de website van Rijksoverheid.

Wat betekenen nieuwe maatregelen voor buurt- en dorpshuizen?

Op 28 september 2020 werden in een persconferentie van het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het corona-virus te verspreiden. Deze maatregelen zijn in ieder geval afgekondigd tot maandag 19 oktober. Dat heeft uiteraard ook consequenties voor buurt- en dorpshuizen. Een tegenvaller voor veel ontmoetingsplekken die langzaam aan de deuren weer hebben geopend en een belangrijke rol spelen in het maatschappelijk leven van veel mensen. Hieronder de maatregelen die van toepassing zijn of van toepassing kunnen zijn op buurt- en dorpshuizen. 

Lees verder

Gemeente Hollands Kroon steunt lokale culturele sector

Het college van B&W Hollands Kroon heeft besloten medewerking te verlenen aan de uitvoering van het Provinciaal Noodfonds Sociale Infrastructuur door in te stemmen met een cofinanciering van 35% van het netto schadebedrag per lokale organisatie. “Culturele instellingen en dorpshuizen kunnen ons benaderen als ze door de coronacrisis schade lijden”, aldus wethouder Theo Meskers. In de provincie is een budget voor Noord-Holland Noord beschikbaar gesteld van € 3,3 miljoen.

Lees verder