Overslaan en naar de inhoud gaan

Start- en gereedmelding van werkzaamheden

Wij hebben u een vergunning verleend om te gaan bouwen en/of iets te slopen. In de vergunning staat dat u verplicht bent wijzigingen, zoals start-en gereedmelding, aan ons te melden. Dit kunt u via het online formulier doen. Via de oranje knop geeft u de wijziging aan ons door.

  Er zijn 3 mogelijke wijzigingen:

  1. Start en het gereedmelden van uw werkzaamheden

  Startmelding
  Meld de start van de bouw of sloop minimaal 2 dagen van tevoren.

  Gereedmelding
  Dit moet uiterlijk op de 1e werkdag na het afronden van de bouwwerkzaamheden. U mag het pand niet eerder in gebruik nemen totdat u heeft gemeld dat het pand gereed is.

  U kunt deze meldingen alleen digitaal of schriftelijk doen.

  2. Uitstel start bouw aanvragen

  Wij gaan ervan uit dat:

  • de werkzaamheden binnen 26 weken na de datum van verlening van de vergunning starten;
  • dat de werkzaamheden niet langer dan 6 maanden stilliggen.

  Mocht dit niet lukken, dan moet u dit uiterlijk 2 weken vóór het verlopen van uw vergunning bij ons aangeven. Let op! De aanvraag kan positief of negatief beoordeeld worden. Wij kunnen uw vergunning ook intrekken. Hiervoor is beleid opgesteld. Dit leest u op de website van Overheid.nl.

  3. Vergunning intrekken

  Wanneer u geen gebruik van de vergunning maakt, kunt u ons vragen om de vergunning in te trekken. Wanneer u hier geen gebruik van maakt, kunnen wij ook zelf de vergunning intrekken. Het beleid hiervoor leest u op de website van Overheid.nl.

  Het doorgeven van de wijziging is gratis maar verplicht. 

  Nadat wij de melding hebben ontvangen registreren wij deze. Wanneer u niets van ons hoort, hebben wij alles in goede orde ontvangen en verwerkt. Wel kan het zo zijn dat wij bij u op locatie ter controle langskomen. 

  Chat met Sophie

  ×
  Chat met Sophie