Wijzigen status omgevingsvergunning

Wij hebben u een vergunning verleend om te gaan bouwen en/of iets te slopen. In de vergunning staat dat u verplicht bent wijzigingen (start-en gereedmelding) in de status van uw vergunning te melden. Dit kunt u via het online formulier doen. Via de oranje button geeft u de wijziging van de status eenvoudig aan ons door.

  Aanpak

  Er zijn 3 mogelijke wijzigingen:

  1. Start en het gereedmelden van uw werkzaamheden

  De start van de bouw hoort u minimaal 2 dagen van tevoren aan ons door te gegeven. Dit mag u alleen digitaal of schriftelijk melden. U mag het pand niet eerder in gebruik nemen totdat u heeft gemeld dat het pand gereed is. Dit moet uiterlijk op de 1e werkdag na het afronden van de bouwwerkzaamheden digitaal of schriftelijk bij ons worden gemeld.

  2. Uitstel start bouw aanvragen

  Wij gaan ervan uit dat de werkzaamheden binnen 26 weken na de datum van verlening van de vergunning starten en dat de werkzaamheden niet langer dan 6 maanden stilliggen. Mocht dit niet lukken, dan moet u dit uiterlijk 2 weken vóór het verlopen van uw vergunning bij ons aangeven. Let op! De aanvraag kan positief of negatief beoordeeld worden. Wij kunnen uw vergunning ook intrekken. Hiervoor is beleid opgesteld. Dit leest u op de website van Overheid.nl.

  3. Vergunning intrekken

  Wanneer u geen gebruik van de vergunning maakt, kunt u ons vragen om de vergunning in te trekken. Wanneer u hier geen gebruik van maakt, kunnen wij ook zelf de vergunning intrekken. Het beleid hiervoor leest u op de website van Overheid.nl.

  Kosten

  Het doorgeven van de wijziging is gratis maar verplicht. 

  Levertijd

  Nadat wij de melding hebben ontvangen registreren wij deze. Wanneer u niets van ons hoort, hebben wij alles in goede orde ontvangen en verwerkt. Wel kan het zo zijn dat wij bij u op locatie ter controle langskomen.