Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra container restafval aanvragen

U heeft standaard een grote grijze afvalbak voor het restafval, een groene bak voor het gft-afval, een grote grijze bak met oranje deksel voor plastic, blik en drankenkartons. 

Kosten voor extra grijze container

Het kan voorkomen dat u niet uitkomt met uw restafval container. In dat geval kunt u één extra restafvalcontainer aanvragen. Hier zijn geen voorwaarden maar wel eenmalig kosten aan verbonden.

Een extra restafval container kost per 1 januari 2023 eenmalig € 79,-. Vervolgens betaalt u het vastgestelde tarief per keer dat de container wordt geleegd (€ 4,90 voor een 140 liter container of € 8,40 voor een 240 liter container).

Vergoeding voor extra grijze container door medische indicatie

Voor aantoonbaar medisch afval als incontinentiematerialen, infusen of sondevoeding wordt € 78,- per jaar gecompenseerd bij gebruik van een extra 240 liter container. Dit bedrag geldt ook voor gebruikers van een ondergrondse restcontainer met medisch afval of een fysieke beperking. Bij gebruik van één restcontainer is de compensatie afhankelijk van de grootte van de container en het aantal personen in het huishouden.

Inwoners die van de compensatie gebruik willen maken, kunnen een belafspraak met ons maken. Om de situatie in te kunnen schatten, spreken we u eerst graag telefonisch.

Een extra container voor uw gft & etensresten (groene container) en Plastic, blik & drinkpakken (oranje container)

Een extra container voor uw gft & etensresten (groene deksel) en Plastic, blik & drinkpakken (oranje deksel) kunt u gratis aanvragen bij HVC via 0800-0700. Ook als u uw container wilt omruilen voor een ander formaat kunt u contact opnemen met HVC.

Container omruilen voor een ander maat?

Wilt u uw container omruilen voor een andere maat? Dan kunt u contact opnemen met HVC via telefoonnummer 0800 - 0700.

Aanvragen

Onder de button vindt u een aanvraagformulier voor een extra restafval container. Bij de aanvraag kunt u gelijk betalen met iDeal. Na betaling geven wij HVC opdracht om de extra restcontainer te leveren. Dit kan enige tijd duren.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie