Overslaan en naar de inhoud gaan

Urn bijzetten of as verstrooien

Na een crematie kunt u kiezen voor diverse mogelijkheden.

Urn bijzetten

  • Urn bijzetten in een urnenmuur. Deze bevinden zich in Middenmeer, Hippolytushoef, Wieringerwaard, Winkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp (mogelijk vanaf medio 2020) en Anna Paulowna.
  • Per nis is er ruimte voor 2 urnen. Op de sluitsteen kan tekst gegraveerd worden door de steenhouwer.
  • Urn bijzetten in of op een particulier graf (alle begraafplaatsen). Er kunnen maximaal twee asbussen in of op een particulier graf worden bijgezet.
  • Urn bijzetten in een urnengraf. Deze mogelijkheid is niet op Zandburen (Hippolytushoef) en Oude Niedorp. Er kunnen maximaal zes asbussen in een urnengraf. Op het urnengraf is ruimte voor het plaatsen van een gedenkteken of grafbedekking.
  • ​​​​​​​Bijzetten in een urnentuin. Deze mogelijkheid is alleen op begraafplaats Stroe, Hippolytushoef.
urnenmuur
Urnenmuur begraafplaats Zandburen Hippolytushoef

Verstrooien van as buiten de begraafplaatsen

Er zijn in Hollands Kroon geen regels voor verstrooien van as buiten de begraafplaatsen. Dit neemt niet weg dat men moet zorgen dat omstanders geen hinder ondervinden van het verstrooien. Bovendien moet de eigenaar van de grond wanneer wij dit niet zijn, toestemming verlenen voor de asverstrooiing.

Verstrooien op een begraafplaats

Wilt u de as op een van de begraafplaatsen verstrooien dan is dat mogelijk op één van de strooivelden of in een bestaand graf waarvan u rechthebbende bent.

Hiervoor gelden wel regels. Bovendien zijn er kosten aan verbonden. Wanneer u hiervoor kiest kunt u het formulier onder de oranje button invullen en hierop de voorkeursdatum voor de as verstrooiing aangeven. De begraafplaatsbeheerder neemt dan contact met u op.

Strooivelden

Er is een strooiveld op de begraafplaatsen Middenmeer, Zandburen, Stroe, Winkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Kolhorn, Barsingerhorn en Anna Paulowna.

Kosten

De kosten van begraven, een urnbijzetting of een asverstrooiing zijn afhankelijk van uw keuze. Voor de grafrechten en het algemeen onderhoud van de begraafplaats is een bedrag verschuldigd. Dit wordt bij de uitgifte van het graf afgekocht voor een bepaalde periode (grafrechten). U kunt na afloop van de grafrecht periode de grafrechten verlengen.

Kosten bijzetten urn 2021;

  • in een graf € 146,95
  • op een graf € 115,50

Kosten verstrooien as:

  • op een verstrooiplaats € 99,75
  • in een graf € 131,20

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie