Overslaan en naar de inhoud gaan

Speelautomaten

Bij vergunningverlening voor een speelautomaat wordt verschil gemaakt tussen hoogdrempelige inrichtingen en laagdrempelige inrichtingen. Een hoogdrempelige inrichting mag maximaal twee speelautomaten in huis hebben. Daarbij mogen het zowel behendigheids- als kansspelautomaten zijn. Laagdrempelige inrichtingen mogen alleen behendigheidsautomaten hebben, ook hier geldt: maximaal twee stuks.

Aanpak

Via de oranje knop kunt u online een speelautomatenvergunning aanvragen.

Voorwaarden

Hoogdrempelige inrichtingen

Hoogdrempelige inrichtingen zijn cafés, restaurants die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het bedrijf is in bezit van een geldige Alcoholwetvergunning
  • Het bedrijf richt zich voornamelijk op gasten van 18 jaar en ouder
  • Het café- of restaurantbezoek staat op zichzelf. Er vinden geen andere activiteiten plaats die een eigen stroom bezoekers trekken (zoals bijvoorbeeld in een bowlingcentrum)

Een hoogdrempelig horecabedrijf mag maximaal twee kansspelautomaten plaatsen als de vergunning is verleend. De burgemeester is de vergunningverlenende instantie. In een gemeentelijke verordening wordt bepaald voor hoeveel kansspelautomaten per inrichting een vergunning wordt afgegeven. Dat kan dus per gemeente verschillen.

Laagdrempelige inrichtingen

Wij verlenen ook vergunningen voor kansspelautomaten aan laagdrempelige inrichtingen zoals een snackbar, ijssalon en lunchroom.

Samengestelde inrichtingen

Sommige bedrijven hebben zowel een hoogdrempelig als een laagdrempelig gedeelte. Bijvoorbeeld een restaurant met een cafetariagedeelte. Bij dit soort bedrijven kan een vergunning worden afgegeven voor kansspelautomaten als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De automaten worden alleen in het hoogdrempelige gedeelte geplaatst
  • De twee ruimten zijn van elkaar gescheiden
  • De bezoekers van het laagdrempelige gedeelte kunnen dit gedeelte betreden zonder het hoogdrempelige gedeelte te hoeven betreden.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie