Overslaan en naar de inhoud gaan

Grof afval wegbrengen bij HVC

Bekijk eerst even bij HVC hoe druk het is.

Spullen worden thuis vaak eerst opgespaard, bijvoorbeeld in de schuur, op zolder of in een aanhanger. Is die vol, dan kunt u alles in één keer wegbrengen. Voorkom wachten… U kunt nu van tevoren checken of het druk of rustig is bij het afvalbrengstation bij u in de buurt.

Grof afval is de basis voor nieuwe producten

Sorteer thuis alvast zoveel mogelijk het grof afval. De spullen kunnen dan in de container die daarvoor bedoeld is. Dus die kapotte rieten tuinstoel kan in de container voor tuinhout. Kapot servies gaat bij puin. Een oude fiets hoort bij metalen. En een kapotte wasmand en plastic speelgoed kunnen bij de harde kunststoffen. Van harde kunststoffen kunnen bijvoorbeeld weer nieuwe kunststof kozijnen of buizen worden gemaakt. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk van al die gebrachte materialen gerecycled worden. En zo levert u een bijdrage aan het milieu.

Accu's van electrische fietsen

Deze accu's zijn gevoelig voor kortsluiting. Er kan brand ontstaan in vuilniswagens. Deze accu's kunnen worden ingeleverd bij de HVC. Oude accu's bevatten waardevolle metalen die hergebruikt kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten.

Hoe druk is het?

Via de HVC-app en op de website van HVC kunt u vooraf bekijken wat de drukke dagen en tijden zijn op het afvalbrengstation. Wilt u niet in de rij staan? Bekijk dan van tevoren hoe druk het is en plan uw bezoek.

Tips grof afval wegbrengen

  • Als u het afval van tevoren zoveel mogelijk sorteert, kunt u het op het afvalbrengstation sneller kwijt.
  • Kom aan het eind van de dag, dan is het vaak rustiger. Of kom op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit zijn de minst drukke dagen.
  • Heeft u nog bruikbare spullen? Lever deze in bij het kringlooppunt op het afvalbrengstation.

Onbemand afvalbrengstation Schagen

1 maart 2023 is HVC gestart met een onbemand afvalbrengstation in Schagen. Van dinsdag t/m vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen inwoners hun snoeiafval, puin en grond kwijt, zonder dat het personeel van HVC aanwezig is. Ook inwoners van gemeente Hollands Kroon maken gebruik van het afvalbrengstation in Schagen.

Alleen tijdens deze onbemande uren kunnen de drie zogenaamde ‘trage’ afvalstromen gebracht worden: snoeiafval, puin en grond. Het kost namelijk vaak veel tijd om deze spullen uit een auto of aanhangwagen te laden.

Het afvalbrengstation in Schagen vindt u aan de Zijperweg 12B in Schagen.

 

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie