Overslaan en naar de inhoud gaan

Grof afval wegbrengen bij HVC

Check eerst even bij HVC hoe druk het is.

Spullen worden thuis vaak eerst opgespaard, bijvoorbeeld in de schuur, op zolder of in een aanhanger. Is die vol, dan kan je alles in één keer wegbrengen. Voorkom wachten… U kunt nu van tevoren checken of het druk of rustig is bij het afvalbrengstation bij u in de buurt.

Grof afval is de basis voor nieuwe producten

Sorteer thuis alvast zoveel mogelijk het grof afval. De spullen kunnen dan in de container die daarvoor bestemd is. Dus die kapotte rieten tuinstoel kan in de container voor tuinhout. Kapot servies gaat bij puin. Een oude fiets hoort bij metalen. En een kapotte wasmand en plastic speelgoed kunnen bij de harde kunststoffen. Van harde kunststoffen kunnen bijvoorbeeld weer nieuwe kunststof kozijnen of buizen worden gemaakt. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk van al die gebrachte materialen gerecycled worden en zo levert u een bijdrage aan het milieu.

Hoe druk is het?

Via de HVC-app en op de website van HVC kunt u vooraf bekijken wat de drukke dagen en tijden zijn op het afvalbrengstation. Wilt u niet in de rij staan? Check dan van tevoren hoe druk het is en plan uw bezoek.

Tips grof afval wegbrengen

  • Als u het afval van tevoren zoveel mogelijk sorteert, kunt u het op het afvalbrengstation sneller kwijt.
  • Kom aan het eind van de dag, dan is het vaak rustiger. Of kom op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit zijn de minst drukke dagen.
  • Heeft u nog bruikbare spullen? Lever deze in bij het kringlooppunt op het afvalbrengstation.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie