Afval inzamelen HVC

Het inzamelen van afval hebben we ondergebracht bij HVC (Huisvuilcentrale). HVC is verantwoordelijk voor het ophalen van huishoudelijk afval.

Is uw groene, grijze of oranje bak stuk? Of wilt u uw container omruilen voor een andere maat? Neem dan contact op met HVC. Een extra restafval container(grijze bak) kunt u bij ons aanvragen via het formulier 'extra container restafval aanvragen'.

Voor de inzameldag kunt u de afvalkalender van HVC raadplegen. HVC heeft ook een handige app waar alle informatie te vinden is.

Let op

Containers aanvragen bij nieuwbouwwoning

Komt u wonen in Hollands Kroon in een nieuwbouwwoning. Als u zich heeft ingeschreven als inwoner van Hollands Kroon kunt u bij HVC containers aanvragen.

Container stuk?

Is uw groene, grijze of oranje bak stuk? Bijvoorbeeld aan de wielen, de klep is afgebroken of uw bak is aan vernieuwing toe? Dan kunt u contact opnemen met HVC, telefoonnummer 0800 - 0700.

Container kwijt?

Kunt u uw container niet meer vinden? Neem dan contact op met HVC.

Extra container aanvragen?

  • Extra GFT en plastic container

Voor uw GFT en Plastic kunt u gratis 1 extra bak aanvragen bij HVC. Neem contact op via telefoonnummer 0800 - 0700 of de chat.

  • Extra restafval container

Het kan voorkomen dat u niet uitkomt met uw restafval container. In dat geval kunt u één extra restafvalcontainer aanvragen. Hier zijn geen voorwaarden maar wel eenmalig kosten aan verbonden. 

Een extra restafval container kost per 1 januari 2023 eenmalig € 79,-. Vervolgens betaald u het vastgestelde tarief per keer dat de container wordt geleegd (€ 4,90 voor een 140 liter container of € 8,40 voor een 240 liter container). U deze aanvragen via het formulier 'extra container restafval aanvragen'

Container omruilen voor een ander maat?

Wilt u uw container omruilen voor een andere maat? Dan kunt u contact opnemen met HVC via telefoonnummer 0800 - 0700 of de chat.

Waar kan ik grof afval inleveren?

Grofvuil kunt u inleveren bij een afvalbrengstation.

Kan ik grof afval laten ophalen?

Een kleine hoeveelheid grof afval kunt u, tegen betaling, laten ophalen door HVC. Hiervoor maakt u een afspraak.

Waar kan ik elektrische apparaten inleveren?

U kunt uw elektrische apparaten, van groot tot klein inleveren bij een afvalbrengstation in de buurt. Of bij inleverbakken die in veel winkels staan.

Wanneer worden de containers geleegd?

U kunt voor de inzameldag de afvalkalender van HVC raadplegen. Ook kunt u de HVC afval-app downloaden. Hierop kunt u ook meldingen ontvangen welke afvalsoort die dag wordt opgehaald.

Container niet geleegd?

Is uw container op de dag van inzamelen niet geleegd, neem dan contact op met HVC.

Waar kan ik vinden wat in de containers mag?

Dit kunt u vinden op: HVC alles over afval scheiden en in de HVC app

Ongediertebestijding

Voor ongediertebestrijding neemt u contact op met HVC: 0800 - 0700.

Gratis plastic zakken aanvragen

Aanvragen van plastic zakken doet u bij HVC. De plastic zakken zijn alleen te bestellen voor inwoners die niet beschikken over een oranje rolcontainer voor plastic.

Chemisch afval

Klein chemisch afval is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Zoals batterijen, (spaar)lampen, thermometers, verf, ontstoppers en accu’s.
Heeft u klein chemisch afval? Dat kunt u brengen naar het afvalbrengstation. Sommige producten, zoals batterijen, (spaar)lampen en tl-buizen kunt u ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten. Meer informatie op de website van HVC.

Heeft u een klacht?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft over de dienstverlening van HVC. Meld deze dan bij de klantenservice. HVC neemt uw klacht direct in behandeling.

Andere vraag?

Bekijk de veelgestelde vragen pagina van HVC of neem contact op met de klantenservice.

Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?

Door afval goed te scheiden blijven belangrijke grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval in Nederland wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75%. Het is daarom belangrijk dat u thuis uw plastic, lege drinkkartons, blik, gft, papier, textiel en glas apart houdt.

Moet ik afval scheiden?

Ja, het scheiden van afval is verplicht. Dit is vastgesteld in de Afvalstoffenverordening van Hollands Kroon 2022. Regelgeving over de inzameling en inzamelmiddelen zijn opgenomen in het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenheffing 2022. Om uw afval thuis goed te kunnen scheiden krijgen alle laagbouwaansluitingen een grijze rolcontainer voor restafval, een groene rolcontainer voor etensresten, groente, fruit en tuinafval, en een oranje rolcontainer voor plastic, blik en drinkkartons.