Overslaan en naar de inhoud gaan

Zivver

Voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie per e-mail gebruikt de gemeente Hollands Kroon het programma Zivver. Dit programma versleutelt e-mailberichten met vertrouwelijke inhoud zoals een burgerservicenummer of andere privacygevoelige gegevens. Op deze manier kunnen alleen de verzender en de ontvanger bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van Zivver?

Een e-mail, die veilig aan u is verstuurd, opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren. Het is niet nodig een account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per sms toegestuurd. U vult deze code in, nadat u eerst op 'Klik voor bericht' en daarna op 'sms sturen' heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat veilig is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven e-mailen.

Meer informatie?

In onderstaand filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER account een bericht ontvangt en leest:

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Neem dan contact op met de persoon van wie u het bericht krijgt toegestuurd.

ZIVVER-account aanmaken

Wilt u zelf een gratis ZIVVER-account aanmaken waardoor u geen wachtwoord of sms-code meer hoeft te gebruiken wanneer u een e-mail van de gemeente krijgt? Neem in dit geval contact met Zivver via support@zivver.com.

Voor meer informatie kijkt u op www.zivver.com.

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie