Incluzio Hollands Kroon

Incluzio Hollands Kroon levert sinds 1 juli 2016 zorg en ondersteuning aan iedereen - van jong tot oud - in onze gemeente. Hierbij gaat het om alle taken in de Jeugdzorg, Wmo en voorliggende voorzieningen. De wijkteams vormen daarbij een sleutelrol. Zij zijn zichtbaar in de verschillende kernen en werken preventief. Zij bepalen mét de inwoners welke zorg nodig is. Want alleen samen kunnen we de mensen die het lastig hebben zo ondersteunen dat zij naar vermogen meekomen in de maatschappij.

Visie op zorg

Logo Incluzio Hollands Kroon

Het is onze ambitie om van elke kern in Hollands Kroon een betere kern te maken. Dat doen we door een integrale aanpak: alle zorg, sociale ondersteuning en dienstverlening organiseren we in samenhang en dichtbij inwoners. Doordat de dienstverlening in samenhang is georganiseerd, ontstaat er ruimte voor maatwerkoplossingen en spelen wij flexibel in op de situatie.

Wijkteams

Bij het wijkteam werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de zorg, welzijn en wonen. Zij helpen iedereen verder die extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, door samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Dit kan in de eigen omgeving of door een verbinding te maken met collectieve wijkvoorzieningen. De wijkteammedewerker zoekt met de inwoner naar een oplossing en biedt concrete hulp. Ook wanneer er meer gespecialiseerde zorg of hulpmiddelen nodig zijn. De wijkteams kunnen altijd terugvallen op verschillende zorginstellingen waar zij nauw mee samenwerken.

Jeugd

Incluzio Hollands Kroon heeft specifiek aandacht voor de ontwikkeling en veiligheid van kinderen en jongeren. Jeugdhulpverlening is nauw afgestemd met andere hulp in of rondom het gezin op het gebied van veiligheid, onderwijs, werk en inkomen, maatschappelijke ondersteuning, (jeugd)gezondheidszorg en wonen. 

Samen met inwoners

Inwoners spelen een belangrijke rol in de aanpak van Incluzio Hollands Kroon. We hebben hen hard nodig om samen problemen te voorkomen en op te lossen. Alleen samen kunnen we degenen die het lastig hebben, zo ondersteunen dat ze naar vermogen meekomen in de maatschappij. Kortom; wij geloven in de kracht van de lokale samenleving, in goede voorzieningen en in zichtbare professionals die effectief samenwerken.

Ontmoet andere inwoners tijdens Doet & Ontmoet

Heeft u zin in een gezellige ochtend of middag? Maak dan gebruik van Doet & Ontmoet. Doet & Ontmoet is een open inloop waar u terecht kunt voor een praatje en een kopje koffie, om een leuke ochtend of middag te hebben met andere inwoners. Ook kunnen er verschillende dingen gedaan worden, denk aan spelletjes of creatief bezig zijn. Doet & Ontmoet is op vijf locaties in Hollands Kroon, is gratis en voor iedereen toegankelijk. U betaalt alleen voor de consumpties. Doet & Ontmoet is een initiatief van onze partners: Woonzorggroep Samen en Wonen Plus Welzijn.

Op deze locaties kunt u Doet & Ontmoet vinden:

  • Anna Paulowna: Keijzershoff, Vreedenhoff 64, vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur.
  • Den Oever: Het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag tussen 13.30 uur en 16.00 uur.
  • Hippolytushoef: Parkzicht, Parkzicht 11, dinsdag tussen 9.30 en 12.00 uur.
  • 't Veld: Maria Mater, Oranjelaan 59, donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur.
  • Wieringerwaard: Oude School, Populierenlaan 23a, dinsdag tussen 13.30 en 16.00 uur.
  • Wieringerwerf: Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag tussen 13.30 en 16.00 uur.
  • Slootdorp: Brink 55, dinsdag tussen 13:30 en 16:00 uur.

Waar zijn wij te vinden?

Het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon houdt regelmatig inloopspreekuren in verschillende wijken. Ook kunt u het wijkteam vinden bij evenementen, markten en beurzen. Daar kan iedereen met vragen over zorg en ondersteuning terecht. In dit overzicht ziet u waar u het wijkteam de aankomende maand kunt vinden. 

Over Incluzio

Incluzio Hollands Kroon is opgericht door Incluzio. Incluzio levert een doorslaggevende bijdrage aan een samenleving waarin elk individu meedoet. Incluzio zet zich in voor buurten door bijvoorbeeld samen met buurtbewoners wijkbedrijven op te zetten en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en aan het werk te krijgen. Maar ook door mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen, zoals met de buurtteams in Utrecht. Incluzio combineert zorg, ondersteuning en dienstverlening en pakt problemen met mensen en buurten integraal, resultaatgericht en innovatief aan. Incluzio werkt nauw samen met professionals, samenwerkingspartners en de gemeenten als co-creatiepartner. In 2014 is Incluzio opgericht vanuit facilitair dienstverlener Facilicom. Meer informatie vindt u op www.incluzio.nl.