Laden Evenementen

Online bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden

Op woensdag 24 juli organiseren alle gemeenten van het Scheidingsplein een online bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. Het scheidingsplein.nl. is een website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. De ouderbijeenkomst kan hier bij helpen.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijg je een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding.

Als deelnemer krijg je (anoniem) de kans om via de chat je vragen te stellen aan de ervaringsdeskundigen.

Een scheiding heeft ook invloed op je omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

Good to know ;). Gedurende het webinar staat het kind centraal. We zullen om die reden vragen over het gedrag van ex-partners niet beantwoorden.

Deze avond wordt georganiseerd samen met Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Praktische informatie

De ouderbijeenkomst is op woensdag avond 24 juli, van 20.00-21.00. Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van Stichting Villa Pinedo. Meedoen is gratis.

Red je het (toch) niet om erbij te zijn, schrijf je dan alsnog in!
Je ontvangt dan de link om het webinar achteraf terug kijken.