Verlangen naar de lente

Mei 2021

Het voorjaar komt maar moeilijk op gang. Wel af en toe een zonnetje, maar de temperatuur werkt nog niet echt mee. Ik heb wel behoefte aan een beetje meer mooi weer, zon en warmte. De bomen weer vol in blad, vogeltjes op de nesten en een grote bloemenpracht.

Net zoals we verlangen naar het begin van de warme lente, wachten we ook op het einde van de corona pandemie. Met hele kleine stapjes gaan we open. Voor sommigen niet snel genoeg, voor anderen veel te snel. We moeten hierbij rekening houden met iedereen. Met onze inwoners, met de kinderen die maar 1 of meerdere dagdelen per week naar school mogen. En met ondernemers die veel hinder ondervinden van de vele beperkingen die er nog steeds zijn. Tegelijkertijd hebben we ook allemaal belang bij een goede zorgvoorziening en gezonde zorgmedewerkers. Duivelse dilemma’s die, bij welke keuze je ook maakt, nooit iedereen naar het zin zijn.

Poldertuin in Anna Paulowna

burgemeester in de poldertuin
Burgemeester Rian van Dam in de poldertuin.

Loopt het vaccineren gestaag door, lopen de temperaturen verder op, dan hoop ik jullie allemaal binnenkort weer te mogen begroeten. Wellicht eerst nog met afstand, beperkingen en niet te veel tegelijk, maar ik hoop toch ook straks weer ‘normaal’. Ik kijk ernaar uit. De laatste loodjes wegen echt het zwaarst. Om toch even blij te worden raad ik iedereen aan om een kijkje te nemen in de poldertuin in Anna Paulowna. Ik werd er in ieder geval blij van.