Overslaan en naar de inhoud gaan

De zomer voorbij

September 2019

De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. De afgelopen weken hebben we mooi zomerweer gehad, ook wel met een aantal forse buiten. Gelukkig zijn er geen hele grote ongelukken gebeurd, maar toch op sommige plaatsen forse stormschade. Jammer, maar voor zover mogelijk kunnen we dat herstellen. Met de zomer is ook het kermis seizoen afgelopen. Voor elk dorp een belangrijk evenement. Daar wordt soms het hele jaar naar uitgekeken en ook voor gespaard. Speciale aandacht was er dit jaar voor de Polderse kermis. Minder groots dan vorige jaren, maar zeker niet minder gezellig. Voor veel kermisgangers een beetje terug naar hoe het was. Samen met de organisatoren kijken we terug op een geslaagd evenement. Het enige smetje was voor mij de vernielingen die gepleegd zijn, auto’s bekrast, spiegels kapot, bomen vernield. Sommigen zeggen dat dit erbij hoort, ik vind van niet! 

Sportiviteit

Bij de thriatlon

Een zomer ook vol met sportiviteit; Hollands Kroners zijn enthousiast te krijgen voor duursporten. De triatlon Nieuwe Niedorp en kwart(je) triatlon Anna Paulowna zijn mooie evenementen met een zeer groot aantal deelnemers. Ik heb enorme bewondering voor deze sportievelingen; voor de min of meer professionele deelnemers uiteraard, maar ook voor diegenen die een maal per jaar hun conditie op de proef stellen. Petje af voor de deelnemers, maar ook voor de organisatie. De vele vrijwilligers, de goede organisatie, de sponsors, zij allen maken het mogelijk dat dit soort evenementen al vele jaren worden georganiseerd. 

Speeltuin

Opening van de speeltuin

De speeltuin in Elshof Zuid, een mooi initiatief van bewoners, projectontwikkelaar en gemeente, is een pareltje in deze nieuwe wijk. Voor de kinderen van de buurt, maar ook voor de oudere bewoners van de Elshof. Een beleeftuin voor oud en jong.   

Eén van de hoogtepunten van deze zomer waren voor mij de Flora- en Visserijdagen. Voor de 60ste keer 4 dagen vis, bloemen en feest in Den Oever. Prachtig weer, goede sfeer, veel bezoekers en een gerenoveerde haven. Een prachtig decor om de visserij in al haar facetten zichtbaar te maken. Met verschillende gasten heb ik op de maandag de vlootschouw afgenomen, zoals dat heet. Voor mij genieten van water, varen en de trots van de visserijsector. En gelijk hebben ze, wat mij betreft. Ook hier veel waardering en respect voor de mannen en vrouwen die deze dagen mogelijk maken.  

Boerenversmarkt

Met bijzonder veel genoegen heb ik afgelopen weekend de Boerenversmarkt geopend. Voor de 5de keer werd deze markt georganiseerd. De eerste vier jaar bij de familie Munster, nu voor het eerst bij Biesheuvel knoflook. Dit initiatief van de ondernemers zelf is in die 5 jaar fors gegroeid. Trots kunnen we zijn op al die mooie producten die in onze eigen gemeente en regio geteeld en verbouwd worden. Mooie kwaliteit en ook bijzonder lekker. Hiermee kunnen we de boeren en telers, maar ook de gemeente Hollands Kroon goed op de kaart zetten. Samen met de ongeveer 4000 bezoekers is dat zeker gelukt.   

De scholen zijn dus weer begonnen, en zo ook het politiek jaar. De vergaderingen van de raad zijn dus ook weer gestart. Kom een keer langs, u bent van harte welkom!