Overslaan en naar de inhoud gaan

De brandweer

Oktober 2020

Onze hulpdiensten zijn één van de belangrijkste steunpilaren van onze samenleving. Daar behoort onze brandweer zeker toe. In Hollands Kroon hebben we 9 vrijwillige brandweerkorpsen. Nu vallend onder de Veiligheidsregio, maar in vroeger tijden was de burgemeester nog ‘de baas’.

Als burgemeester voel ik mij zeer betrokken bij de brandweer. Ik ben niet hun ‘directe baas’ meer, maar als lid van het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio ga ik er wel over. Elk jaar maak ik een rondje langs de kazernes, woon ik de oefen-avond bij en doe mee als het kan. Dat is dit jaar wel een beetje behelpen.

Corona-proof

Maar we hebben er toch een manier op gevonden. Ik ga langs als er buiten geoefend wordt. De brandweer moet uiteraard oefenen, want alleen zo kunnen zij paraat blijven en ons als het nodig is te hulp komen. De coronamaatregelen worden toegepast, men oefent in vaste kleinere groepen en draagt beschermend materiaal.  Ik kan op gepaste corona-afstand de oefening meemaken, toelichting krijgen en een praatje maken. Zo houden we toch het broodnodige contact met elkaar.

Breezand

Brandweeroefening in Breezand

Vorige week was ik bij het korps van Breezand. Een mooie oefening waarbij er twee gewonde inzittenden uit een brandende gekantelde auto gehaald moesten worden. Een heel spektakel op de Zandvaart. Vakkundig, snel en veilig werd de oefening geklaard.  Fijn om elkaar zo toch weer te kunnen treffen en we hopen op weer betere en gezondere tijden.    

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie