Open Data

Open data is informatie van de gemeente die voor iedereen beschikbaar en toegankelijk zijn gemaakt. Hierbij kunt u denken aan data bestanden die u zelf kunt opzoeken en (her)gebruiken.

Waarom open data? 

Wij zijn eigenaar van grote hoeveelheden informatie die wij nodig hebben voor de uitvoering van onze gemeentelijke taken. Een groot deel van deze gemeentelijke informatie is openbaar, maar vaak zijn de gegevens voor inwoners en ondernemers niet makkelijk digitaal toegankelijk of (her)bruikbaar.

Door het openbaar maken van deze informatie kan iedereen deze data opzoeken en (her)gebruiken.

Open data op de kaart

Er zijn verschillende datasets te zien op ons dataportaal. Volg de link en scroll naar beneden om de datasets te bekijken.

Ook is er open data van:

Belastingtarieven vanaf 2016

Onderstaand vindt u de belastingtarieven vanaf 2016 tot heden.

WOZ-waardeloket

Dit WOZ-Loket biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde van woningen op te vragen binnen heel Nederland. Het loket biedt openbare data en is bedoeld voor het individueel opvragen van WOZ-waarden van woningen.

Het is niet toegestaan om massaal (geautomatiseerd) gegevens van openbare WOZ-waarden van woningen op te vragen. Dit staat in artikel 40a, eerste lid, van de Wet WOZ.

De WOZ-waarden

De WOZ-waarden vindt u op de website: https://www.wozwaardeloket.nl/

Statistische informatie zoals het aantal inwoners en huizen van de gemeente vindt u op: https://hollandskroon.incijfers.nl.

De website Hollands Kroon in cijfers biedt u cijfers over ruim 1.000 onderwerpen die spelen binnen de gemeente. Handig voor u als (toekomstige) inwoner, ondernemer, scholier of geïnteresseerde.

De cijfers zijn simpel te vergelijken met Nederland. U kunt ze zelf aanpassen in tabellen, grafieken en kaarten. Het resultaat kunt u printen, opslaan of gebruiken in een document. Wij hopen u hiermee snel en makkelijk de goede informatie te geven.

Privacy gevoelige informatie  

Privacy gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, worden niet openbaar gemaakt. Datasets worden daarom als het nodig is anoniem gemaakt.

Proclaimer

Wij bieden datasets als open data aan met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid als ons streven. Hoewel we ons uiterste best doen om kwaliteit te waarborgen, adviseren wij gebruikers om de gegevens te verifiëren voor specifieke toepassingen.

De dataset kan informatie bevatten van externe bronnen waarvoor we niet altijd volledigheid of juistheid kunnen garanderen. We verwelkomen feedback en behouden ons het recht voor om de dataset aan te passen.

Uw gebruik van deze open data houdt in dat u onze inzet voor nauwkeurigheid erkent, maar altijd met de verantwoordelijkheid om gegevens te verifiëren voor uw specifieke behoeften.