RSS

Belbus Noordkop

BelbusIn Hollands Kroon rijdt sinds november 2012 een belbus. Voor Hollands Kroon is de belbus een zeer welkom vervoersmiddel.

De gemeente is in oppervlakte één van de grootste gemeenten in Nederland, maar in het merendeel van de 22 kernen is het openbaar vervoer beperkt. In de kleinere kernen en polders is soms helemaal geen openbaar vervoer. De afstanden zijn vaak te groot om te fietsen.

De belbus biedt u de mogelijkheid om te reizen binnen onze gemeente. In een tijd waarin het voorzieningenniveau in de kleine kernen onder druk staan, is het belangrijk dat u de voorzieningen die er wel zijn kunt bereiken. Mochten er in de toekomst voorzieningen verdwijnen, dan is het via de belbus mogelijk om deze in andere kernen wel te bereiken.

Lidmaatschap

De belbus is van en voor alle inwoners van Hollands Kroon en brengt u van deur tot deur binnen Hollands Kroon en verder naar Schagen, Heerhugowaard en de ziekenhuizen in Hoorn, Alkmaar en Den Helder. De belbus behoort tot besloten vervoer. Dit betekent dat u eerst lid moeten worden van de belbus voordat u er gebruik van kunt maken. De belbus moet uiterlijk 24 uur van te voren worden gereserveerd.

Kijk voor meer informatie over lidmaatschap en de voorwaarden op http://belbusnoordkop.nl.

Ook rolstoelen

De vereniging heeft de beschikking over 4 personenauto’s met hoge instap en twee busjes. De keuze wordt onder meer bepaald door het aantal passagiers per rit. De bussen hebben de mogelijkheid voor rolstoervervoer en er kunnen maximaal acht passagiers per rit vervoeren.

Contact

Bezoekadres

  • De Verwachting 1
  • 1761 VM Anna Paulowna
  • t: 088-321 5000
  • f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media